В защита за правото на жените да разполагат с телата

...
В защита за правото на жените да разполагат с телата
Коментари Харесай

Френска министърка защити решението си да се появи на корицата на „Плейбой“


В отбрана за правото на дамите да разполагат с телата си - на всички места и когато и да е. Във Франция дамите са свободни

Заместник-министърът във френското държавно управление, която дава отговор за обществената политика - Марлен Шапа -защити решението си да се появи на корицата на априлския брой на „ Плейбой “. 40-годишната писателка не е непозната за несъгласията като неведнъж е ставала обект на рецензии, написа „ Льо Монд “.

Но в този момент министър-председателят и критикуващите левите считат, че тя е направила неточност - театралничи за списанието и го съпровожда с изявление от 12 страници за правата на дамите и гейовете, както и за абортите.

В Туитър Марлен Шапа отбрани решението си да се появи на корицата на списанието с думите: „ В отбрана за правото на дамите да разполагат с телата си - на всички места и когато и да е. Във Франция дамите са свободни. Независимо дали това нервира ретроградните и лицемерните “.

Решението раздразни политици и сътрудници в държавното управление, което търпи рецензии през последните седмици с митинги против пенсионната промяна, които прераснаха в конфликти сред стачкуващите и силите на реда.

Премиерът Елизабет Борн, едвам втората жена, която заема поста, се обадила на Шапа, с цел да ѝ каже, че това „ въобще не е уместно, изключително в сегашния миг “, написа организация Франс прес (АФП) в събота.

Плейбой отбрани изданието като прибавиха, че Шапа е била „ най-съвместимият с Playboy “ от държавните министри, „ тъй като тя се занимава с правата на дамите и разбра, че това не е списание за остарели мачовци, а може да бъде инструмент за феминистката идея “, споделя редакторът Жан- Кристоф Флорентен пред Агенция Франс Прес.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР