В Западна и Централна България, а вечерта и през нощта

...
В Западна и Централна България, а вечерта и през нощта
Коментари Харесай

Вадете чадъри и якета: Дъжд и студ в следващите дни

В Западна и Централна България, а вечерта и през нощта против вторник – и в източните региони ще превали и прегърми. Вятърът ще се усили и ще има условия и за градушки.

През идващото денонощие облачността ще е забележителна, а преваляванията ще продължат. Минималните температури ще са сред 7° и 12°,

в София - към 10, а оптималните ще се намалят доста, спрямо през днешния ден - чакат се сред 12° и 17°, в София - към 13°.

Ще духа до сдържан, в източните региони - краткотрайно мощен североизточен вятър. По-слабо и на по-малко места ще вали денем в североизточната половина от страната, до момента в който в Югозападна България преваляванията ще са на повече места и в следобедните часове ще са интензивни и обилни по количество.

Облачно и с превалявания ще е и в планините, по-значителни и интензивни - в Рило-Родопската област. Сутринта над към 2000 метра ще вали сняг, само че с понижението на температурите по-късно денем сняг ще вали и при по-ниска надморска височина. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад.

И на Балканите ще бъде студено и облачно. Валежи ще има в южната и западната част на полуострова, по-значителни в Северна Гърция, Северна Македония и югозападните региони от България. Над северозападните региони от полуострова облачността ще е раздрана, тук-там до най-вече слънчево.

У нас, през идващите дни студеното и облачно време ще се задържи. Ще има и краткотрайни превалявания, само че на по-малко места. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, а оптималните - сред 12° и 17°.

В края на седмицата ще има повече слънце, изключително в часовете преди обяд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР