В залата на читалище Св.Св Кирил и Методий 1905“ кметът

...
В залата на читалище Св.Св Кирил и Методий 1905“ кметът
Коментари Харесай

Бъдещето на Клептуза отива на обществено обсъждане

В залата на читалище „ Св.Св Кирил и Методий 1905 “ кметът доктор Коев организира първата от поредицата срещи-разговори с жителите на Велинград. На нея участваха и двамата заместник-кметове Атанас Палигоров и Светла Томова.Кметът показа, че избира директните диалози, за това какво е свършено и какво следва, пред спекулациите, слуховете и неяснотите. Въпреки информацията, която общината дава на медиите, срещите с хората очи в очи са най-важни – няма неуместни въпроси, а неприятни отговори, сподели кметът, а сходен жанр полемики са взаимно потребни. В началото доктор Коев подсети за тежкото финансово завещание от предходното ръководство в размер на 22 млн. лева дълг и какво се прави, за преодоляването му – понижените отговорности, оздравителния проект, основаната финансова дисциплинираност и работеща администрация. От друга страна кметът показа рекордните за последните години привлечени средства в размер на близо 42 млн. лева, ремонтират се улици и се подменят водопроводи на повече от половин век, парковете се обновяват, градът е по-чист, по-светъл и по-сигурен. По-голямата част от вложенията са от държавния бюджет и по европейски стратегии, общината също влага съгласно своите благоприятни условия. Най-голямото предизвикателство за кметския екип остава решаването на казуса с водата, който е натрупван близо четири десетилетия, а най –важното е държавната поддръжка в тази посока и дейностите, които се подхващат все още,тъй като предходното ръководство е пропуснало асимилиране на средства в размер на 52 млн. лв. за воден цикъл на града.След голям брой въпроси, свързани с „ гьолчетата ”, ремонта на улиците „ 8 март ”, ”Никола Вапцаров ”, парк Клептуза и бъдещето на града, кметът показа авансово пред жителите на квартал Чепино и бъдещата визия на Клептуза. За финансиране на плана ще се кандидатства пред Фонд на фондовете.Предстои публично разискване дали идейното предложение ще бъде утвърдено и осъществено.

" Това е първата от поредицата срещи-разговори с жителите на Велинград.. Споделих, че избирам директните диалози, за това какво е свършено от моя екип и какво следва, пред спекулациите, слуховете и неяснотите. Благодаря за наличието Ви и нека сме си били взаимно потребни ", съобщи пред присъстващите на диалога доктор Коев, като добави, че срещите не престават.

" Очаквам Ви идващия вторник - 16 октомври от 18,30 ч в читалището в квартал Лъджене и на 23 октомври в същия час в читалището в квартал Каменица ", посочи кметът на Велинград.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР