В Загреб започва Конгресът на Европейската народна партия (ЕНП). На

...
В Загреб започва Конгресът на Европейската народна партия (ЕНП). На
Коментари Харесай

ЕНП избира новия си лидер и неговите заместници в Загреб

В Загреб стартира Конгресът на Европейската национална партия (ЕНП). На него ще бъде определено новото управление на партията. Единствен претендент за правоприемник на Жозеф Дол - ръководител на ЕНП, е полякът Доналд Туск. Председателят на Съвета на Европейски Съюз е на път да стане първият водач от Източна Европа, който ще управлява най-голямото семейство от десни партии в Европейски Съюз.
И в новия европарламент партията е една от двете най-силни политически сили: в нея влизат ХДС на канцлера на Германия Ангела Меркел и френската партия на Републиканците. В редиците на партията е и новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
В дневния ред на конгреса е планувано на следващия ден да бъдат определени неговите заместници. Те би трябвало да бъдат 10, а претендентите са 12. Сред тях е номинирана и българката Мария Габриел, която ще поеме сектор " Младеж и нововъведения " в новата ЕК.
Конкуренцията за постовете е доста огромна. Сред претендентите са италианецът Антонио Таяни, досегашен ръководител на Европейския парламент, и австриецът Йоханес Хан - новият еврокомисар по бюджет и администрация.
На Конференцията ще участва и министър председателят Бойко Борисов.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР