в Загреб отново повдигна въпросът за съхраняването на останалото оръжие.

...
в Загреб отново повдигна въпросът за съхраняването на останалото оръжие.
Коментари Харесай

Хърватската полиция зове гражданите да предадат оръжието си

в Загреб още веднъж повдигна въпросът за съхраняването на останалото оръжие. Полицията на Хърватия прикани жителите непринудено да предадат притежаваното от тях оръжие без опасения за възможни наказания, заяви МИА.
По данни на полицията, от 2007 година, когато стартира акцията „ По-малко оръжие – по-малко нещастия ”, жителите са предали непринудено над 5 000 единици неразрешено оръжие, над 330 000 единици експлозиви, повече от 9 000 единици оръжие, което евентуално имат законно, над 5,5 милиона единици боеприпаси и над 5 000 кг разнообразни типове експлозиви.
Независимо от това, практиката демонстрира, че жителите не престават да имат оръжие и по този метод показват липса на отговорност, защото заплашват както личната си сигурност, по този начин и тази на околните си и на всички жители, съобщи ръководителят на Службата за отбрана от детонации Мариян Николау.
Гражданите, които са „ не запомнили ” да предадат притежаваното от тях оръжие или към момента не са се отървали от него по някакви аргументи, биха могли да го създадат, вместо да рискуват да бъдат санкционирани, в случай че бъде намерено при тях.
 Инцидент пред постройката на хърватското държавно управление Инцидент пред постройката на хърватското държавно управление
Въоръжен мъж откри пукотевица пред постройката на хърватското държавно управление, ситуирана на централния столичен площад „ Свети Марк&ldquo...
Мариян Николау прикани притежателите на оръжие да не носят оръжията си в полицейските сектори, а да договорят време и място за предаването му, като чиновници на отдела за отбрана от детонации ще го приберат по безвреден метод.
На 12 октомври пред постройката на хърватското държавно управление в Загреб след приложимост на огнестрелно оръжие беше ранен служител на реда. Малко по-късно нападателят – 22-годишният Даниел Безук, бе открит мъртъв, като се твърди, че се е самоубил.
Според очевидци при офанзивата се чул откос. Някои хърватски медии настояват, че при стрелбата нападателят е употребявал автомат Калашников.
По-късно хърватската полиция претърси дома на Безук, в която той е живял дружно с родителите си. Смята се, че младият мъж е получил оръжието от татко си - деец от войната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР