В Южна Европа предизборната кампания за Европейски парламент е най-активна.

...
В Южна Европа предизборната кампания за Европейски парламент е най-активна.
Коментари Харесай

Страните от Южна Европа най-активно се борят за Евровота

В Южна Европа предизборната акция за Европейски парламент е най-активна. На второ място по интензивност се подрежда Източна Европа, следвана от Северна Европа и най-после - от Западна Европа. Това сочат данните от втория промеждутъчен отчет на Европейския център за мониторинг на изборите, оповестен на неговия уебсайт - https://www.electionsmonitoringcenter.eu/index.

Информацията за план " Платформа Европа " е генерирана от над 100 откриватели от всички страни-участнички, измежду които и представителите на България - проф. доктор Лилия Райчева, доктор Нели Велинова и доктор Мариян Томов от Факултета по публицистика и всеобща връзка на СУ " Св. Климент Охридски ". Това заяви българският екип на Европейския център за наблюдаване на изборите.

По отношение на типовете рекламни материали, които употребяват кандидат-депутатите за Екологичен потенциал, най-активни са постовете в обществената мрежа Facebook, по-късно са рекламните изявления в пресата, следвани от рекламните плакати и най-после - видеоклиповете. Най-много Facebook постове досега има в Италия, по-късно в Португалия, а България е по средата по брой оповестени предизборни послания. С най-ниска интензивност са балтийските републики, Холандия и Ирландия.

В Южна и Източна Европа преобладаващата тематика е националната. До момента България изпреварва всички страни по брой вътрешнополитически послания спрямо напълно европейските. В Западна Европа, противоположното, европейската тематика е по-силно застъпена пред националната, изключително във Англия, където водената акция гравитира към Брекзит. В Северна Европа има паритет сред двете тематики.

Като цяло в посланията на всичките 28 страни-членки на Европейски Съюз преобладаваща е позитивната настройка към Европейския съюз. Негативни послания се срещат най-силно в Северна и Западна Европа, където фокусът им не е привързан с оставане или овакантяване на Общността или еврозоната, а по-скоро е обвързвана с проблемите на миграцията. В Източна Европа участва минимум негативизъм.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР