В Южна Африка се появява нов щам на COVID-19 -

...
В Южна Африка се появява нов щам на COVID-19 -
Коментари Харесай

Ново 20. Академик разкри още един щам

В Южна Африка се появява нов вариант на COVID-19 - той е друг от този във Англия. Това разкри в изявление за Българска национална телевизия имунологът акад. доктор Богдан Петрунов. „ Новият мутант на К-19 стартира да поразява всеобщо млади и здрави хора в тази страна ”, добави той. И бе безапелационен, че маските са положително защитно средство. Детайлни изследвания демонстрират, че маските защищават до 60%. Маската пази от пръските на хората, сподели ученият.

Мутациите демонстрират, че вирусът не е лабораторно изработен, а е натурален. Тежката пандемия би трябвало да е урок - предстоят ни нови вируси и инфекции, сподели още акад. Богдан Петрунов.

Появата на новия вариант във Англия не е изненада. Вирусите мутират непрестанно. „ Новият вариант има по-голяма заразност и се популяризира по-бързо ", изясни ученият. " Репродуктивното число на новия вариант е 0,4 - т.е един човек ще болести 1,4 души, повече в сравнение с остарялата разновидност. Няма данни този вариант да провокира по-голяма смъртност ", сподели акад. Петрунов. Със сигурност новият вариант към този момент е в България - ще се изненадам, в случай че не е дошъл, тъй като страната ни има тесни транспортни връзки, съобщи ученият. И добави: " Нямаме учредения да се съмняваме в успеваемостта във имунизацията, към този момент. Трябва да минат месеци, с цел да може имунизацията да даде резултати. Ако този вариант мутира прекалено много, ще се наложи да си слагаме ваксина всяка година - като при грипа. ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР