В Япония измислиха и започнаха да продават специален костюм, чиято

...
В Япония измислиха и започнаха да продават специален костюм, чиято
Коментари Харесай

Японци спасяват котки и кучета от жегата с технологични дрехи

В Япония измислиха и започнаха да продават специфичен костюм, чиято задача е да охлади домашните любимци, изправени пред рекордната жега  в страната. В костюма за домашни любимци е вграден дребен вентилатор, който улеснява живота на косматия любим в летните горещини.

" Умното " облекло се състои от 80-грамов вентилатор, захранван с батерия, и дишаща мрежеста мантия. Цялата конструкция, когато се сглоби, разрешава на студения въздух да циркулира към тялото на животното, оповестява The Guardian.

Идеята за лятна гама облекла за домашни любимци хрумва на Рей Узава, президент на компанията за облекла за бременни Sweet Mommy, когато вижда какъв брой изтощен е домашният ѝ любим чихуахуа от жегата по време на една от разходките.

Гащеризонът Cool Dog, подобаващ и за котки, е основан по модела на компактно прилепналите якета, които стават все по-популярни измежду японските строителни служащи и други хора, които прекарват доста време навън.

Струва си да се означи, че това лято в Япония беше изключително горещо. В Токио да вземем за пример от края на юни насам е записана най-дългата гореща вълна. След ранния завършек на дъждовния сезон температурите се повишават до 35°C в продължение на девет поредни дни.

От жегата страдат освен домашните любимци, само че и хората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР