В Япония институциите са толкова препълнени, че дори покойниците са

...
В Япония институциите са толкова препълнени, че дори покойниците са
Коментари Харесай

Хотел за покойници

В Япония институциите са толкоз претъпкани, че даже покойниците са принудени да чакат на опашки. Това доста се облекчава с хотел за покойници.

Там мъртвите чакат околните си, които могат да ги посетят, до момента в който пристигна редът им телата им да бъдат превърнати в пепел в препълнените крематориуми.

Хотелът Ластел, благосъстоятелност на Хисайоши Терамура, може да одобри до осемнадесет покойника. Те се съхраняват в охладени ковчези. Няма място за нощувка за живи гости, защото стаите са студени.

Цената за една нощ в хотела е дванадесет хиляди йени. Според статистиката през 2010 година на територията на страната умряли над един милион души.

Според демографските прогнози равнището на смъртност в Страната на изгряващото слънце ще се усили, защото взривът на раждаемост към този момент е завършил.

Бизнесменът Терамура, който е на седемдесет и една години, решил да направи същински пробив в бизнеса, като отвори хотел за покойници. През специфични прозорци околните могат да гледат покойника, който лежи в стаята си.

Хотелът е непрекъснато цялостен, защото опашките за крематориума са огромни. Хората избират да заплащат за хотел за покойници, в сравнение с да са принудени да се хранят и да спят в едно помещение с тях.

Постоянно има опити да се построяват нови пространства за крематориуми, само че за това се изисква единодушието на съседите, а никой не желае до дома му да изгарят покойници.

Затова хората са принудени да дават цяло положение и да взимат задължения, защото от време на време интервалът на изчакване в хотелите за покойници може да надвиши и седмица.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР