В Япония е обичайно да се бръснат ръцете. Космите по

...
В Япония е обичайно да се бръснат ръцете. Космите по
Коментари Харесай

12 нетипични факта за Япония през погледа на хората, които са се преместили там от Запад

В Япония е всекидневно да се бръснат ръцете. Космите по ръцете се считат за нещо извънредно и непристойно, а тези  които са се преместили в тази страна, би трябвало да се причислят към този табиет. Освен това доста девойки  бръснат напълно лицето си, в това число бузите и челото си. Някои го вършат един път месечно, други го вършат всеки ден вкъщи, купувайки специфични бръсначи за това, които се продават в локалните магазини.

2. Бездомните построяват спретнати картонени къщи и даже цели колиби

Поради високите цени на жилищата, не всички японци могат да си разрешат да наемат апартамент. Затова даже в Страната на изгряващото слънце има бездомни хора. Мнозина строят домовете си от картонени кутии. Някои съумяват да се снабдят с тези колиби като на фотографията нагоре.

3. Правилата за наемане на жилища са едни от най-строгите в света.

Наемодателите дефинират ясни правила за броя на хората, които могат да живеят в апартамент. Ако жилищата са проектирани за подобен вид настаняване (студенти), те не могат да бъдат употребени от двойка да вземем за пример.. В някои случаи жилищата се отдават чартърен единствено на девойки. В кампусите и наоколо до университети с изобретателни специалности в жилища музиката не е позволена.

Рядко притежателите на жилища имат право да държат животно там. Ако те разрешават, тогава най-често домакински любим ще би трябвало да заплаща към 1 наем всеки месец. И животните тук не са евтини: за мопса ще би трябвало да заплати към 1000 $.

4. В Япония можете да поръчате пренасяне

За напредване се обадете на специфични услуги, които събират и транспортират вашите неща. Отначало компанията поддържа връзка със съседите ви, извинява се за бъдещи неудобства, звук, камион на половин улица и прочие Като за опрощение може да се показа кутия шоколадови бонбони или салфетки.

5. Обичайно е да получавате работа една година преди дипломирането

Проектите за довеждане докрай на студенти (като фотографията по-горе) лишават най-малко няколко месеца. Но студентите имат към шест месеца, с цел да ги основат, защото множеството от тях към този момент са подписали контракт с работодателя и не е належащо да отделят време за изпращане на автобиографии и изявленията.

Те се наемат през март-април година преди дипломирането, по време на по този начин наречения сезон за търсене на работа (сезон за търсене на работа). Студентите стартират да изпращат резюмета на компании в предпоследния курс.

6. В страната е въведен закон, който задължава служащите да почиват.

Много японци имат отмора единствено в неделя, а заплатата им включва обработка. Ако в избрана компания заплатата се пресмята без удръжките, се смята, че в такива компании е възможнослужителя д а напусне незабавно. През годината на новите чиновници се разпределят единствено към 10 дни заплатен отпуск (и това включва отпуск по болест). Колкото повече опит, толкоз повече почивка, само че броят на дните през годините се усилва единствено с 1-2.

Поради обстоятелството, че чиновниците постоянно работят отвън нормата и рядко отиват на отмора, от 1 април в страната беше въведен закон, който задължава жителите да почиват повече. Сега, от 10 дни за наложителна почивка, 5 дни компанията е длъжна да не работи въобще (така че чиновниците да почиват най-малко в тези дни). Тези дни могат да бъдат разпръснати през цялата година. Също по този начин, на всички е неразрешено да не  работят  повече от 45 часа месечно (в противоположен случай компанията ще бъде санкционирана.

7. Стресът от изтощеност докара до мании

Може би точно поради работохолизъм Япония се трансформира във водеща страна измежду производството на (козметика, облекла, писалищен материали). За да облекчат напрежението и напрежението, мъжете прескачат няколко чаши бира след работа. А дамите постоянно вървят по магазини и купуват сладки неща. Поради такова огромно търсене се появяват доста хубави, а от време на време даже и малко странни места. Наскоро по улиците видяха улична сергия, където можете да си купите улична храна от … куче от породата Шиба Ину

8. Япония е известна с многото си дребни правила, които априори би трябвало да се съблюдават

Например, по-добре е да носите огромни чанти по време на работа, даже и да са съвсем празни, в противоположен случай ще се считате за несериозни (и това важи даже за мъжете). Ходенето със обувки в жилище е строго неразрешено, даже в случай че са одеве купени и вие сте решили да ги пробвате. Смята се, че единствено мъртвите могат да бъдат с обувки в жилище, защото това допуска ритуал. По същата причина е строго неразрешено да се залепват клечки в ориз и всевъзможни други ястия, защото нормално храната с залепени пръчици се слага до фотоси на мъртвите.

9. Медицинската промишленост има своите дефекти

За чужденците е мъчно да свикнат с японската медицина

Работният час на лечебните заведения съответствува с работното време на фирмите, затова, с цел да стигнете до там, би трябвало да поискате отпуск от работа. През почивните дни и празниците клиниките са затворени. Често се предписват доста медикаменти, 5-6 медикаменти за разнообразни признаци. Следователно, всеки води „ бележник с медикаменти “, където записва медикаментите, които в миналото е приемал. Често се следи дискриминация в медицинските заведения, чужденците може даже да не бъдат признати в болничното заведение, мотивирайки това с обстоятелството, че институцията приема единствено японци(дори в случай че това не е така). Най-често сходни обстановки пораждат, когато човек към момента не е доста добър японец.

10. По улиците няма кошчета, само че въпреки всичко идеално се чисти

В избрани дни се извозват разнообразни типове отпадък. Например хранителни боклуци – се извозват единствено 2 пъти седмично. За това има избрани места за разпределение  на улицата, където типовете боклуци се слагат под специфична решетка.

11. Маските на лицето престанаха да бъдат отбрана на другите от настинки

Днес маските са се трансформирали в освен това: преди всичко, това е респект към модата, защото моделите се продават под формата на муцуни на котки, обичани герои о и така нататък Случва се девойките да покрият лицето си, когато не са имали време / не са желали да се гримират, преди да излязат, Някои хора ги носят съвсем без да изхвърчат, като ги употребяват като метод да се изолират от външния свят: те като че ли осведомят другите, че не са доста настроени към диалог

12. Поради неналичието на място в дворовете са инсталирани двустепенни паркинги.

Долната степен е подземен, можете да вдигнете колата си благодарение на особено дистанционно управление, единствено притежателят на колата има ключ към нея. В долния пласт има специфичен дренаж за отклонение на водата, тъй че се оказва подобен комфортен мини гараж, от който е съвсем невероятно да се открадне кола. Единственият минус – автомобилът би трябвало да е подобаващ за подобен многостепенен паркинг по мярка.

Имате ли другари, които са се преместили в друга страна? Или може би сте пътували по този метод? Разкажете ни за невероятни обстоятелства за непознати страни от вътрешната страна!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР