В Япония днес официално започна да функционира космическо оперативно звено

...
В Япония днес официално започна да функционира космическо оперативно звено
Коментари Харесай

Япония вече официално има космически войски

В Япония през днешния ден публично стартира да действа галактическо оперативно звено към военновъздушните Сили за самозащита, съобщи министърът на защитата Таро Коно.

Министърът качи на страницата си в Туитър фотоси от формалната гала по случай показване на знамето на галактическото оперативно звено. На него, както и на другите знамена на подразделенията на Военновъздушни сили на Силите за самозащита, са изобразени орел, звезди, луна и слънце. По-рано Таро Коно акцентира, че галактическото оперативно звено, в частност, ще следи за сигурността на спътниците на страната в орбита и ще ги пази от галактически отпадък.

Първоначалният брой на чиновниците на звеното е 20 души, само че се възнамерява да бъде уголемен. Според японското министерство на защитата подразделението ще следи също астероиди и други галактически тела, които могат да съставляват опасност за апарати в Косомоса или наземни обекти.
Оперативното галактическо звено ще се базира във Военновъздушни сили базата на Япония в град Футю в столичната префектура.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР