В условията на онлайн обучение и продължителен престой у дома,

...
В условията на онлайн обучение и продължителен престой у дома,
Коментари Харесай

Близо 600 първокласници от Варна се включиха в мащабен урок по безопасност на движението

В изискванията на онлайн образование и нескончаем престой вкъщи, разпоредбите за придвижването по пътищата се оказват позабравени от най-малките възпитаници. Това споделят начални педагози от 40-те учебни заведения в страната, които през ноември се включиха в просветителната акция " Пресичам безвредно с TEDI ".

Близо 600 първокласници от 5 учебни заведения във Варна взеха присъединяване във второто издание на самодейността. То беше с уголемен обсег – с изключение на деца от София, Пловдив, Варна, Бургас, Ловеч и Велинград, тази година за първи път се причислиха и възпитаници от първи до трети клас от Русе, Стара Загора, Хасково и Благоевград. Интерес демонстрираха и доста други образователни заведения от обитаеми места в страната, отвън в началото плануваните. До момента в акцията през ноември са взели участие над 15 000 възпитаници, като се чака техният брой да нарасне заради забавянията, породени от интервалите на отдалечено образование.

Виртуалният урок, с който мечето TEDI оказва помощ на децата по наличен и атрактивен за тях метод да добавят и обогатят знанията си по пътна сигурност, е създаден в три елементи. Те показват трите функции на децата като участници в придвижването по пътищата – пешеходци, пасажери (в лек автомобил) и водачи (на колела и тротинетки). Ситуациите са показани с нагледни образци на вярно и неверно държание, с присъединяване на български деца и обяснени от инспектори от Министерство на вътрешните работи – пътна полиция. Урокът е последван от тест за инспекция на знанията, както и спомагателни креативен занимания и използване на новата информация в действителна градска среда и на учебните полигони.

Преподавателите споделят, че по време на урока децата задават доста въпроси и споделят обстановки от своя опит, което демонстрира, че вниманието им е ангажирано и добре осмислят получената нова информация. Учениците в тази възраст имат развито образно нагледно мислене, по тази причина, съгласно тях, методът с образни демонстрации от деца на същата възраст носи доста добър резултат за възприемането на знанията.

Институционална поддръжка на плана за втора поредна година бе оказана от Министерство на образованието и науката и от Министерство на вътрешните работи – пътна полиция. Експерти от двете министерства вземат участие в целия развой – от създаването на материалите до съгласуваност и подпомагане в процеса на реализация, взаимно с основателя на акцията " Тимбарк България “.

Мечето TEDI кани всички деца, които желаят да бъдат по-уверени на пътя, да гледат видео материалите на https://presicham-s.tedi.bg/, а по-късно да попълнят теста, с който да ревизират своите познания.

" Радостни сме, че още веднъж получаваме сърдечни и положителни мнения от учебните заведения – тематиката е значима за децата и ги вълнува, а заниманията минават с интензивно присъединяване и засилен интерес от тяхна страна. Мечето TEDI ще продължи да бъде правилен другар и консултант на децата за тяхната сигурност на пътя “, сподели Савина Паликарева, маркетинг управител на " Тимбарк България “. Компанията дългогодишно развива партньорски стратегии с просветителни институции и реализира разнообразни начинания в интерес на общността, като фокус е грижата за децата и насърчаването на спорта и дейния метод на живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР