В условията на COVID-19 е най-важно да се обезпечи кадрово

...
В условията на COVID-19 е най-важно да се обезпечи кадрово
Коментари Харесай

Дариткова: В условията на COVID-19 е най-важно да се обезпечи кадрово системата на здравеопазването

В изискванията на COVID-19 е най-важно да се обезпечи кадрово системата на опазването на здравето. Това съобщи в Плевен доктор Даниела Дариткова  Даниела Дариткова Д-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 година е, ръководител на комисията по опазване на здравето в Народното събрание, която се срещна с лекари, ръководители на здравни институции и звена в регионалния център и района, съобщи Българска телеграфна агенция.

COVID-19 слага на тестване всяка една от системите в обществото, само че най-много здравната система, акцентира тя. "Ние сме призвани да пазим живота и здравето на жителите, на работещите в системата. Трябва бързо да се реагира на всяко ново предизвикателство. Най-важното съгласно мен е да обезпечим кадровото застраховане на системата. Надявам се, че това няма да бъде проблем за Плевен, тъй като Плевенска област е с най-голямо наличие на лекари, съгласно данните от статистиката. Трябва ни сериозна еластичност - да подкрепяне главно лечебните заведения за болнична помощ ", посочи доктор Дариткова.

Според нея провокации има и в извънболничната и в незабавната помощ. Тя уточни, че в бюджета на НЗОК, който ще бъде вероятно показан идната седмица, са планувани 343 милиона за другите сфери на опазването на здравето. "Надявам се, че това ще подсигурява финансова непоклатимост и ще даде опция да се продължат ограниченията, които до момента са осъществени. Предвиждат се ограничения, които ще дадат спомагателна поддръжка на по-големите лечебни заведения, които ще извършват функционалности за лекуване главно за пациенти с COVID-19. Ще имаме и други, обществени ограничения, които ще касаят ангажираните в районните здравни ревизия и здравните каси, тъй като те също са част от системата за справяне с предизвикването ковид. В идващия бюджет ще откри отражение и тази финансова поддръжка ", посочи тя.

"Епидемията заема главно нашето внимание. Всичко останало като планове за промяна и смяна би трябвало да изчака прочут интервал от време. Епидемията е късмет да забележим по какъв начин нашата здравеопазна система наподобява в границите на това предизвикателство и в неговите рамки ще се дефинира значимостта на всяко едно лечебно заведение. Това ще разреши да проучваме по какъв начин да се реформира системата, с цел да бъде тя в действителност потребна и ефикасна към пациентите ", означи доктор Дариткова.

Тя съобщи, че "най-важното, което би трябвало да внушим на цялата българска общност е, че би трябвало да бъдем виновни и дисциплинирани ". "Отговорността е самостоятелна на всеки един от нас. Важно е да споделяме на обществото, че би трябвало да съблюдаваме противоепидемичните ограничения, които изрично са потвърдили своята успеваемост на този стадий - отдалеченост, стерилизация, дисциплинираност, носене на персонални защитни средства, отговорност при събиране на огромни групи хора, отговорност във връзка с медиците, с цел да могат те да се борят за здравето и живота на всички останали български жители ", сподели още тя.
В срещата взе участие и зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР