В унисон с лъмбър тренда, който превзема света, учени официално

...
В унисон с лъмбър тренда, който превзема света, учени официално
Коментари Харесай

Брадата е полезна за мъжкото здраве

В унисон с лъмбър тренда, който завладява света, учени публично потвърдиха изгодата от брадата за мъжкото здраве. Мъжете, които се бръснат постоянно са три пъти по-изложени на заплаха от зараза с бактерията златист стафилокок, спрямо брадатите им събратя, гласи ново проучване, представено от Mashable

Изследванията са били извършени още през 2013 година в две лондонски лечебни заведения, само че резултатите от тях били огласени едвам в този момент в здравното издание Journal of Hospital Infection. Исследователите взели проби от микрофлората на 408 брадати и преди малко избръснати мъже, медици. Така открили, че при бръснатите медици уязвимостта към бактериални инфекции в това число и златист стафилокок, е три пъти по-висока спрямо брадатите им сътрудници. Златистият стафилокок е една от най-опасните бактерии, с висока устойчивост към лекуване с антибиотици, предизвикваща сепсис и вирусни пневмонии.

Като причина за тази разлика откривателите показват микротравмите – дребните порязвания на кожата при бръснене, които след това се трансформират в „ удобна среда ” за колонии от бактерии. Има и още една доктрина по въпроса. Лекари от University College London създали разбор на разнообразни мостри от мъжки бради, като ги употребявали за биологична среда за развъждането на към 100 бвида бактерии. В процеса на опита учените забелязали, че „ нещо убива бактериите ”.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР