В Украйна за седемте дни от началото на руската агресия

...
В Украйна за седемте дни от началото на руската агресия
Коментари Харесай

Над 2000 цивилни гинат в Украйна от началото на руското нападение

В Украйна за седемте дни от началото на съветската експанзия към този момент са починали повече от 2 000 цивилни жители. Това число не включва военните жертви, заяви държавната работа за изключителните обстановки.

Най-малко 21 души бяха убити и 112 бяха ранени при съветски артилерийски обстрел на град Харков през последните 24 часа, заяви през днешния ден губернаторът на Харковска област Олег Синегубов, представен от Ройтерс.

Украинските управляващи оповестиха, че съветски ракети са поразили центъра на Харков, в това число жилищни региони и постройката на регионалната администрация, съобщи организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Русия се стреми да заличи Украйна, историята и народа ѝ, съобщи във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. Седмият ден от нахлуването на Москва в прилежащата страна стартира с яростен обстрел на азовското пристанище Мариупол, съобщи още Ройтерс.

По думите му от началото на войната са починали близо 6000 съветски военни. Визирайки вчерашния обстрел в Киев покрай Бабий Яр, където през Втората международна война немските окупационни войски избиват десетки хиляди евреи, Зеленски сподели:

" Този удар демонстрира, че за доста хора в Русия нашият Киев е изцяло непознат. " " Те не знаят нищо за Киев, за нашата история. Но всички имат заповед да заличат нашата история, да заличат нашата страна, да заличат всички нас. "

Югоизточното азовско пристанище на Украйна Мариупол е под непрекъснат обстрел, а ранените не могат да бъдат евакуирани оттова. Херсон, който се намира на запад на Черно море, е изцяло обкръжен от съветските сили, оповестиха през днешния ден локалните управляващи.

Украински медии оповестяват за тежки сражения тази нощ в Източна и Южна Украйна. Има информации, че съветските сили са атакували военно-медицински център в Харков.

Агенция Укринформ оповестява, че съветски танкове са стреляли по централата на Службата за сигурност на Украйна в южния град Херсон. Антон Герашченко, консултант в украинското вътрешно министерство, съобщи, че в Херсон има цивилни жертви и че локалното население пази града с петролни бомби. Съобщава се, че Херсон е обграден от вражеските сили.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР