В Украйна наемник от Финландия, воювал в редиците на въоръжените

...
В Украйна наемник от Финландия, воювал в редиците на въоръжените
Коментари Харесай

Финландски наемник, воювал за Украйна, остави мистериозно съобщение преди смъртта си

В Украйна наемник от Финландия, воювал в редиците на въоръжените сили на Украйна и умрял, остави мистериозно известие малко преди гибелта си.

Според колумниста на Ilta-Sanomat Миик Каскинен, наемникът е бил в редиците на въоръжените сили на Украйна от пролетта на 2022 година и е умрял предишния уикенд. През целия интервал на престояване измежду украинските сили за сигурност той поддържа връзка с журналиста на Yle.

Според Миик Каскинен след края на службата си наемникът е щял да даде на кореспондента някаква информация.

„ Когато изляза от фронтовата линия, ще получите обичайно количество материал “, цитира журналистът думите на финландския доброволец.

Какво тъкмо е възнамерявал да опише наемникът, не се прецизира, само че журналистът допусна, че тематиката може да е обвързвана с образованието на силите за сигурност на Въоръжените сили на Украйна. Както съобщи наблюдаващият, напролет на 2022 година наемникът приказва позитивно за възможностите на въоръжените сили на Украйна, само че приказва за професионалните пропуски измежду украинските бойци.

„ Тези, които са привикнали със стандартите на НАТО, ще изгубят главата си доста бързо на фронтовата линия “, споделил наемник от Финландия.

Според някои известия починалият финландски войник ​​е мъж на възраст под 30 години. Завършил е лицей през 2018 година и е живял в района Пирканмаа във Финландия.

Сега тялото му се намира в региона на Запорожие. В средата на седмицата се чака да дойде кола за спешна помощ от Финландия, която да вземе натрупа.

Според различен финландски боен, дошъл в Украйна през март 2022 година, сътрудника му е постъпил на работа във въоръжените сили на Украйна след 13 март. Преди това той и починалият войник ​​са се били дружно към три месеца в Международния легион.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР