В училищата в цялата страна започна подготовката на избирателните секции.В

...
В училищата в цялата страна започна подготовката на избирателните секции.В
Коментари Харесай

Подготвят училищата за избори

В учебните заведения в цялата страна стартира подготовката на изборните секции.

В началното учебно заведение " Г. С. Раковски " в Хасково са съвсем подготвени с тази задача. Там ще има 6 секции. От учебното заведение изясняват, че за по-бързата им подготовка е асъдействало и онлайн образованието.

" По-лесна беше подготовката, хората са имали повече време, а неприсъственото образование оказа помощ за това ", съобщи пред NOVA директорката.

За деня на вота е основана организация, с цел да няма скупчване на хора. Служители на учебното заведение се наблюдават и няма да позволяват повече от 5-6 индивида пред секция.

Повече по тази тематика вижте във видеото нагоре.

Междувременно NOVA оповестява, че членовете на изборни секции в лечебните заведения ще бъдат оборудвани със наложителни защитни костюми и маски.

Срокът за назначение на съставите, които ще обслужват преносимите секции за карантинираните и тези в лечебните заведения, изтече нощес. Докато в област Ямбол ще има единствено една секция за инфектирани с ковид или сложени под карантина, то в Бургаска област 17 преносими екипа ще обикалят по общините.

Общо 395 карантинирани лица са подали заявление за гласоподаване в региона. Само за Бургас карантинираните и болните поискали да пуснат своя избор са 214 души.

" Под зоркото око " на органите на реда през днешния ден стартира превозването на машините за парламентарните избори към общините. Те ще бъдат конфигурирани в секциите в събота, в наличието на най-малко половината членове на всяка комисия.

У нас в 9 390 секции ще може да се гласоподава и с машина. Това са местата, където гласоподавателите са повече от 300 души. С електронните устройства няма да могат да подадат гласа си сънародниците ни в чужбина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР