В училищата ще има своеобразен вид дежурни учители, които да

...
В училищата ще има своеобразен вид дежурни учители, които да
Коментари Харесай

Учителите ще стоят с децата до 18:00 часа

 В учебните заведения ще има самобитен тип дежурни учители, които да се грижат за учениците до 18 часа или до привършване на образователните часове при целодневно образование в съответната просветителна институция. Това планува заповед на министъра на образованието и науката.

Педагогическите експерти, които ще наблюдават за сигурността на децата до прибирането им, ще осъществят връзка с родителите за определяне на опциите им да се понижи престоят на децата и учениците в учебно заведение след края на образователните часове.

Учители и възпитаници се върнаха още веднъж на учебно заведение след дългото спиране поради пандемията. COVID-19 наложи децата да преминат в отдалечена форма на образование, с цел да се планува тяхната сигурност. Вчера обаче би първият звънец. И макар терзанията, имаше празнично въодушевление.

За първия образователен ден обаче в школата отидоха единствено първолаците, петокласниците, осмокласници и дванадесетокласници.

От МОН са разписали целесъобразни и наложителни ограничения, които да се извършват от всяко образователно учебно заведение. В клас няма да се носят защитни маски, те обаче са наложителни при преминавене през коридорите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР