В Турция вече започна ваксинирането на здравни работници с китайската

...
В Турция вече започна ваксинирането на здравни работници с китайската
Коментари Харесай

Ваксинацията в Турция: Първо лекарите, после войниците, накрая лицата под 50 г. с хронични болести

В Турция към този момент стартира имунизирането на здравни служащи с китайската ваксина. Властите в южната ни съседка се надяват бързо да имунизират колкото е допустимо повече хора, с цел да се спре разпространяването на ковид.

Здравният министър Фахреттин Коджа бе първият, който си постави имунизацията против COVID-19. Тя не е наложителна в Турция. Здравното министерство в страната пусна уеб страница, който ще следи в действително време броя на имунизираните лица, съобщи „ Хюриет дейли нюз”.

Ваксинацията в Турция ще протече в четири стадия. В първия стадий приоритет ще имат здравните служащи, в това число фармацевтите, както и лицата на над 65 години. Във втория стадий ще бъдат имунизирани лица над 50-годишна възраст и тези, които работят в стратегически браншове като Министерство на защитата и Министерство на вътрешните работи. Учителите също попадат в тази група, както и работещите в хранителната промишленост.

В третата фаза ще бъдат имунизирани лицата под 50 години с хронични болести. Четвъртата, последна фаза, ще покрие останалата част от популацията на Турция. По данни на университета " Джонс Хопкинс " в Турция от началото на коронавирусната пандемия са регистрирани 2,3 милиона коронавирусни инфекции, което подрежда страната в челните места в тази черна ранглиста. В многомилионната страна бяха въведени строги ограничения, с цел да се спре разпространяването на вируса, в това число и вечерен час.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР