В Турция продължават изпитанията на ракети за собствен зенитно-ракетен комплекс

...
В Турция продължават изпитанията на ракети за собствен зенитно-ракетен комплекс
Коментари Харесай

Турция тества ракети за комплекси собствено производство

В Турция не престават тестванията на ракети за личен зенитно-ракетен комплекс с дребен и междинен обхват HISAR, оповестява Анадолската организация.

Планира се системите за противовъздушна защита лично произвеждане скоро да бъдат признати за въоръжението на Турция. Тестовете на ракетите се правят с бойни глави и в условия, оптимално близки с военните, като се нанасят удари по мобилни цели. Тестват се също радар, система за командно ръководство на стрелбата, електрооптика и средства за връзка със зенитно-ракетните комплекси.

Системата HISAR е способна да води кръгова пукотевица на 360 градуса. Ракетата излетява отвесно и се насочва към задачата благодарение на маневрени мотори. В Турция се създават два типа от този комплекс – с дребен обхват / HISAR-А с радиус на деяние до 15 км/ и със междинен / HISAR-О – до 25 км/.

Тези комплекси са в положение да унищожават летателни апарати с неподвижно и въртящо се крило, крилати ракети, безпилотни летателни апарати и ракети от вида „ въздух-земя “. Турските военни концерни ASELSAN и ROKETSAN организират тестванията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР