В Турция отдавна има автомобилостроене и страната е доказала способността

...
В Турция отдавна има автомобилостроене и страната е доказала способността
Коментари Харесай

Защо Турция най-вероятно печели новия завод на Volkswagen вместо България?

В Турция от дълго време има автомобилостроене и страната е потвърдила способността си да бъде място, в което може да се създават коли. Това разяснява доцент доктор Косьо Стойчев от СУ " Климент Охридски " във връзка тематиката за избора на южната ни съседка за построяването на новия цех на Volkswagen в района.

" Индустриалната среда е основна при избора на локация за инвестиция от мащаба на тази на немския авто производител Volkswagen. Местният пазар би трябвало да бъде задоволително мощен, с цел да поддържа завода ", изяснява той в изявление за BloombergTV България.

" Поради тази причина компанията избира страната, която има вътрешен индустриален и потребителски мащаб ", добавя специалистът.

Все отново доцент доктор Стойчев удостоверява, че за България е триумф, че е била определена и обсъждана като допустима дестинация за индустриалната база.

" България може и би трябвало да създава коли. Въпросът е дали е належащо да влезе във високия клас от първа стъпка или би трябвало да се стартира с произвеждане на по-лесни и по-масови коли ", изяснява той.

По думите на специалиста за привличането на вложителите от подобен сан страната ни би трябвало да бъде по-добре готова от административна позиция.

" Заделянето на земя не е задоволително, както и близостта на град с несъмнено население, което евентуално би могло да работи в един подобен цех ", счита той.

Припомняме, че в петък след съвещание на Надзорния съвет на немския тръст в немски медии излезе информация, че групата на Volkswagen се стопира на Турция като избор.

Информацията не беше публично доказана от производителя като се чака компанията дефинитивно да разгласи решението си в идващите месеци. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР