В цялата страна са обявени протестни шествия срещу насилието и

...
В цялата страна са обявени протестни шествия срещу насилието и
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност в цялата страна

В цялата страна са оповестени протестни шествия против насилието и в поддръжка на потърпевшото момиче от Стара Загора.

ВАРНА

Във Варна демонстриращите се събраха пред Съдебната палата в града под надпис: " Не на насилието над дами! Варна е съпричастна! "



БЛАГОЕВГРАД

Благоевград упорства за законови промени и за бърза и реакция на правораздавателните органи. Шествието в поддръжка на 18-годишното момиче е под надпис " Да кажем дружно " Не " на насилието ".

РУСЕ

И Русе се причисли към националния митинг " 400 шева - Свобода или гибел! ". Те настояха за безкомпромисни ограничения против насилниците на дами, а в случай че са нужни - и законови промени.



ЦАРЕВО

Шествие и в Царево - над 500 поданици и посетители на града потеглиха от общината до парка.



ПАЗАРДЖИК

Над 300 поданици на Пазарджик и района се събраха на митинг в поддръжка на измъчваното момиче от Стара Загора. Те упорстват за правдивост и съответно използване на закона. Събралите се пред Съдебната палата осъждат насилието във всякаква форма.



КАРЛОВО

Над 200 поданици от Карлово излязоха на митинг пред Районния съд в града, с цел да кажат СТОП на домашното принуждение. Те се оповестиха против случилото се с момичето от Стара Загора и настояха за правдивост и строги санкции за отговорните и направилите на такива действия.



ДОБРИЧ

В Добрич се събраха пред Съдебната палата много преди 18:00 часа, в поддръжка на обезобразеното момиче от Стара Загора. Те се оповестиха срещу домашното принуждение с гледище за обективни и съответни санкции. Искат корекция в законодателството, която да включва и колегата от взаимно общуване, освен брачен партньор.



Протестиращите се оповестиха и за строго съблюдаване на законите. Част от тях желаеха оставките на медика, освидетелствал 18-годишното момиче, прокурора и съдията, позволили насилникът да се размине с ареста. Протестът продължи с спокойно шествие от Съдебната палата до регионалната администрация в центъра на града.



ПЛОВДИВ

Много пловдивчани се събраха пред Съдебната палата, с цел да поддържат жертвите на принуждение и да изискат обективна присъда за мъжа, обезобразил 18-годишното момиче в Стара Загора.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР