В Центъра за спешна помощ във Враца ще бъде направено

...
В Центъра за спешна помощ във Враца ще бъде направено
Коментари Харесай

Обновяват центровете за спешна помощ във Враца и региона

В Центъра за незабавна помощ във Враца ще бъде направено преустрояване на съществуващата база с асимилиране на спомагателни площи от съществуващи здания, откакто Министерство на здравеопазването откри процедура по желание на реализатор за СМР за структурите на Спешната помощ в Северозапада.

Дейности по реорганизация и възобновяване предстоят и в постройките на филиалите за незабавна здравна помощ в Мездра и Бяла Слатина. Във филиала за незабавна помощ в Козлодуй ще бъде осъществено преустрояване на съществуващата база с смяна на функционалността на обектите и пространствата в тях. Общата стойност на модернизирането е 898 491 лв..
 
Предвижда се строителство на нови здания на филиалите за незабавна помощ в градовете Роман, Оряхово и Криводол на обща стойност 932 438 лева
Максималният период за осъществяване на дейностите е 8 месеца.

Инвестициите по процедурата за рационализация на незабавната помощ се финансира по линия на ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, предпочитана ос 4 „ Регионална здравна инфраструктура ” с общ  бюджет 163,9 млн. лева Бенефициент е Министерството на здравеопазването.

Проектът „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ обгръща цялата страна, а задачата е да бъде обезпечена подобаваща, ефикасна здравна инфраструктура. В рамките на дейностите по плана, за област Враца е планувано и закупуването на 12 коли за спешна помощ, три от които към този момент са доставени в ЦСМП – Враца.

Модернизацията на здравната инфраструктура в незабавните центрове ще способства за осъществяването на навременна и качествена незабавна помощ, с грижа за пациента и отговаряща на най-хубавите европейски практики и условия, а медицинският личен състав ще работи пълноценно в модерни условия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР