В центъра на Виена има Паметник на Съветската армия. На

...
В центъра на Виена има Паметник на Съветската армия. На
Коментари Харесай

Гуцанов: Разрушаването на Паметника на Съветската армия е незаконно, Денков прави чадър над областния управител на София

" В центъра на Виена има Паметник на Съветската войска. На идентичния монумент в Берлин написа: „ Наведете глави, тъй като тук спят героите на Съветската войска, с помощта на които ние живеем щастливо ”, напомни социалистът.

„ Разрушаването на Паметника на Съветската войска беше осъществено напълно незаконно, само че към момента няма подхванати дейности против Областната администрация. Излиза, че министър председателят прави чадър над регионалния шеф на София Вяра Тодева, която прави противозаконни дейности ”. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов в предаването „ Офанзива ” на Nova news.

„ Ние сме българи и би трябвало да пазим нашата история. И не би трябвало да има раwзделение. Защото, в случай че ще виним някой, по тази причина, че е буен обожател на Русия, по същия метод можем да упрекваме и народни представители, които по слугинажки метод се държат в Народното събрание и обслужват американски компании ”, съобщи социалистът.

В поддръжка на причините си, че историята би трябвало да се пази такава, каквато е, Борислав Гуцанов даде образец с Виетнам и мавзолея на Хошимин, където се е поклонила българската делегация, водена от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков. „ Там също има монумент на Ленин, който никой не желае да отстранява като част от историята на тази страна. В центъра на Виена има Паметник на Съветската войска. На идентичния монумент в Берлин написа: „ Наведете глави, тъй като тук спят героите на Съветската войска, с помощта на които ние живеем щастливо ”. Според Гуцанов „ Ако унищожаваме нашата история – няма да имаме и бъдеще ”.

Депутатът от „ Българска социалистическа партия за България ” окачестви като следващо изменничество на това ръководство да се стигне до такава степен, че в последните седмици България да стартира да внася електрическа енергия, в случай, че до момента е била експортьор.

„ Нормално ли е в да се приказва, че „ Белене ” е доста безценен план и не би трябвало да се осъществя, тъй като коства 5 милиарда евро, в един миг този план да се закрие от това национално-предателско ръководство и да се отварят 7 и 8 блок на „ Козлодуй ”, които костват 30 милиарда $. Как ви се коства - 5 млрд евро против 30 млрд $? Защото, едното е съветска технология, а другото е американска технология ”, реагира Борислав Гуцанов.

В диалога за идната подготовка на Българска социалистическа партия за евроизборите организационният секретар на Българска социалистическа партия съобщи: „ Ние сме, може би, единствената партия, която е типичен вид партия, не е командно-административен вид, на еднолично ръководство, съблюдаваме един сериозен вътрешнопартиен живот. Неслучайно, сме на 130 години. До април по нашите партийни правила листата с претендентите ни за евродепутати ще бъде одобрена ”.

„ Нека да забележим каква оценка ще дадат нашите структури на досегашните евродепутати, тъй като има много разминавания с тях. Аз моята оценка на сегашни или някогашни приятели ще я дам в органите на партията – не очаквайте да направя това в телевизионно студио ”, съобщи Борислав Гуцанов в отговор на въпрос на водещия за съответни имена. „ Очаквам обаче евролистата да бъде радикално друга от тази сега, тъй като има доста разминавания сред това, което се разясняваше в Европа и тук, в България ”, добави социалистът.

За 3 март и има ли заплаха събираните за националния празник подписи да се употребяват за партия: „ Имаше заиграване в тази посока. Но, считам, че основна роля изиграхме от Българска социалистическа партия, парламентарната група дадохме сериозна борба в Народното събрание, тъй че 3 март да не отпадне като народен празник, влизайки като текст за смяна в Конституцията ”.

В диалога за ротацията Борислав Гуцанов съобщи, че кабинет на Габриел или на Денков са двете страни на една и съща монета. „ Колкото по-бързо този кабинет и това срамно ръководство на България си отиде, рисково за страната ни  и за националната сигурност си отидат – толкоз по-добре ”, съобщи социалистът.

Той бе безапелационен, че двоен критерий за „ Лукойл ” не би трябвало да има  – това, което би трябвало като налози, такси, акцизи, би трябвало да се заплати. „ Но не значи, че би трябвало да се оказва политически напън – през Народно събрание и през разнообразни закони ”, разяснява Борислав Гуцанов като посочи, че приказва за дерогацията.

„ Може ли Европейска комисия да ни дава дерогация до края на октомври  т.г., а това ръководещо болшинство с Борисов, Движение за права и свободи, с Политическа партия да подпишат колкото може по-бързо да стане тази дерогация? А от кое място ще пристигна петролът? Ако имахме „ Бургас Александрупулис ” – по този начин, както Българска социалистическа партия искахме преди години, с реверсивна връзка – да. Но в този момент? Откъде ще дойдат доставките? През Босфора те не могат да минат. Е, да спрем „ Нефтохим ” да работи, с цел да може някой да си прави корупционните покупко-продажби и да си вкарва горива по метод, по който се нагледахме през последните 25-30 години ли?  Това е изменничество по отношение на българския народен интерес ”, разяснява Гуцанов.

В отговор на въпроса дали в България би трябвало да бъдат ситуирани противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси, националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” бе безапелационен:

„ Трябва да има - въпросът е български или на непознати войски. Защото, това, което прави Тагарев е неуместно. Дори по времето на Студената война, когато има Варшавски договор  в България няма руски войски. Но, аз се надявам, че този министър няма да го има след ротацията ”.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР