В третия ден от празничната програма, която община Пловдив организира

...
В третия ден от празничната програма, която община Пловдив организира
Коментари Харесай

Биг Бенд Пловдив с последен за годината безплатен концерт

В третия ден от празничната стратегия, която община Пловдив провежда за жителите и гостите на града в почивните дни на 26 декември, неделя, на откритата сцена на площад " Стефан Стамболов “ в 12:00 ч. стартира концерт на " Биг Бенд Пловдив “, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.

Това е третият им концерт в рамките единствено на няколко дни на територията на регион Централен. В предходните дни, бендът зарадва също и жителите на Район Северен  - парк Рибница, Район Тракия – " Парк 2019 “ и в Район Западен,  до елхата в новия парк.

" Биг Бенд Пловдив " е основан при започване на 2000-та година. Изцяло формиран от професионални музиканти, бендът бързо се трансформира в една от музикалните емблеми на Пловдив. Основател, началник и диригент на оркестъра е Николай Гешев. Лесно различим, невъздържан на сцената и доста обичан от своята възторжена аудитория - по този начин най-кратко може да се опише наличието на Биг Бенда. В годините на своята активност " Биг Бенд " Пловдив " е осъществил многочислени концерти из цялата страна.

Участник е в джаз фестивали, музикален хазаин на тържествени церемонии, неизменим участник във всички значими национални празнувания в Пловдив и празнични стратегии във връзка Великденски и Коледни празници, 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, 6 септември – Ден на Съединението на България и Празник на Пловдив и други.

Репертоарът им е извънредно необятен – от типичен джаз до модерни латино и поп осъществявания. Оркестърът има осъществени голям брой планове с съвсем всички изявени джаз и поп реализатори в България.  От няколко години си партнира на сцената и с гениите на " Арт Войс център " с началник Руми Иванова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР