В този ден си спомняме за велико събитие в историята

...
В този ден си спомняме за велико събитие в историята
Коментари Харесай

Пловдивският митрополит: В този ден си спомняме за велико събитие в историята на България

В този ден си спомняме за велико събитие в историята на България. Това сподели в тържествената си тирада Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

„ В този ден си спомняме обаче най-много за великите Божии благодеяния, проявени към нашето родно място и към нашия благоверен народ. Единството ни е завещано от нашия бог и Спасител Иисус Христос. Христовата черква е единение на християнското общество. Тя е съединяване на душите на християните. В този ден ние си спомняме с признателност към Бога и молитва за безконечен и благословен покой за всички герои и дейци, знаци на Съединението. Спомняйки си техния героизъм, ние се задължаваме да се насърчим от идеите за единение на нашия народ. Княжество България и Източна Румелия са съединени исторически. Преди 133 години, само че в действителност през днешния ден за огромно страдание актуалното наше общество се позволява духът на разединението. Светото Евангелие, което слово за безконечен живот и избавление, споделя, че в случай че една царство се раздели на две, и едната част се опълчва на другата, ще се самоунищожи. Нека ценим Съединението и посредством връзките на Христовия мир да доближи до единение на нашия народ “, сподели още Пловдивският митрополит Николай.

Н.В.Пловдивският митрополит отслужи церемониален молебен дружно с пловдивското духовенство в катедралния храм „ Света Богородица “ в Стария град. Официалните посетители бяха ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева, ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, кметът на Община Пловдив Иван Тотев, регионалният шеф Здравко Димитров, национални представител от региона, районни кметове, общински съветници и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР