В топящ се ледник в Алпите бяха открити телата на

...
В топящ се ледник в Алпите бяха открити телата на
Коментари Харесай

Невероятно! Топящ се ледник пусна телата на съпрузи, изчезнали преди 75 години

В топящ се хладилник в Алпите бяха открити телата на съпружеска двойка, изчезнала преди цели 75 години, предава Ройтерс.

През далечната 1942 година, на 15 август, швейцарското семейство Франсин и Марселин Дюмулен извеждат кравите си на паша, само че в никакъв случай повече не се завръщат. Двамата имали 7 дребни деца, които остават цялостни сираци. Франсин е била 37-годишна учителка, а Марселин - 40-годишен обущар.

След изгубването на родителите им, децата са изпратени в разнообразни домове и въпреки всички да са били в региона, петимата братя и двете сестри са изгубили контакт между тях.

Телата на фамилията са открити наоколо до ски въжен превоз, който е ситуиран на височина 2615 метра. Двамата са били един до различен, облечени в изцяло непокътнати облекла от Втората международна война.

 Алпи

Запазени са и движимостите, които са носили – книга, часовник, железни купички, стъклена бутилка и раници.

Според проверяващите случая най-вероятно Марселин и Франсин са намерили гибелта си, падайки в бездънен процеп на ледника, от който по този начин и не са съумели да излязат. Тепърва обаче ще се организират ДНК проби, които изрично да потвърдят дали в действителност телата са на въпросните хора.

 Ледник

Най-малката им щерка, която сега е на 79 години, разяснява, че е прекарала целия си живот в търсене и се е надявала един ден да обезпечи на родителите си погребението, което заслужават.

След толкоз доста години на очакване новината за откритието дава чувство за успокоение, споделя Удри Дюмулен.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР