В Токио отвори врати първият музей в света за изцяло

...
В Токио отвори врати първият музей в света за изцяло
Коментари Харесай

Токио и първият музей за дигитално изкуство в света

В Токио отвори порти първият музей в света за напълно цифрово изкуство, който частично е художествена изложба и частично - място за развлечение.

Повечето неща, които нормално сме привикнали да виждаме в един музей, тук липсват. Няма карти, няма описания и няма табели, които предизвестяват посетителите да пазят ръцете си от творбите на изкуството. Всъщност в музея липсват и присъщите за галериите картини или предмети зад стъклени загради.

Публикация, споделена от designboom magazine (@designboom) на Май 31, 2018 в 8:20 PDT

В MORI Building Digital Art Museum в Токио светлината и пространството в действителност са изкуството. Посетителите направляват в лабиринт от тъмни, празни стаи, в които има към 50 калейдоскопски съоръжения, задействащи се от датчици за придвижване. 520 компютъра, 470 проектора, ситуирани на 100 хиляди квадратни метра повърхност, разграничена на три равнища, това съставлява първият музей за цифрово изкуство в света.

Публикация, споделена от to-fu3chan (@sundrygoods_syndrome) на Юли 3, 2018 в 5:45 PDT

Без всички светлини музейното пространство ще бъде куп празни зали с черни стени и покрити с мокет подове.

Благодарение на технологията за мапинг планиране, творбите, дело на TeamLab, реагират на придвижване и допиране, като приканват посетителите на музея да си показват, че имат нови суперсили.

Изкуството на цифровия свят

В стая, наречена " Гората на лампите ", стотици лампи висят на разнообразни височини над огледален под. Когато посетителите влезнат в стаята, светлината се популяризира от лампа на лампа като огън.

Публикация, споделена от のり (@noripop8) на Юли 3, 2018 в 9:50 PDT

Ако обичаме океана, имаме опция да рисуваме морски животни с пастели на хартия, след което ги сканираме и чакаме магията. След няколко секунди драсканиците ни се появяват на стената и стартират плуват с други морски жители. Всичко е толкоз действително, че в случай че се опитаме да хванем рибата, която сме нарисували, тя се отдалечава.

Публикация, споделена от ジダン最高! (@zidane.1129) на Юли 1, 2018 в 3:06 PDT

Други творби на изкуството изследват природата и цикъла на живота. Разхождайки се от една апаратура в друга, се появяват жаби и гущери, за които би трябвало да внимаваме, тъй като с една неправилна стъпка можем да ги смачкаме.

Арт чай

Публикация, споделена от frogdr (@frogdr) на Юли 3, 2018 в 9:57 PDT

Още едно доста забавно място в музея е мястото за пиянство на чай, само че не кой да е, а магически. Във всяка чаша чай, която пием, цъфти по някое цифрово цвете и то толкоз време, колкото в чашата ни има течност.

 „ Нещо ново – отпреди Новата епоха “ от Росен Йорданов
Дигитализиране на древността

Да рисуваш Стария завет и Древна Гърция на iPad
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР