В тийнейджърските си години Джорджа Мелони се е измъквала посред

...
В тийнейджърските си години Джорджа Мелони се е измъквала посред
Коментари Харесай

Джорджа Мелони - бившата крайнодясна активистка, която може да стане първата жена премиер на Италия

В тийнейджърските си години Джорджа Мелони се е измъквала измежду нощ от вкъщи си и е пособия за лепенето на крайнодесни плакати в квартала си в Рим, играейки игра на котка и мишка с левите си противници, която елементарно е можела да прерасне в принуждение.

Тридесет години по-късно на Мелони към този момент не ѝ се постанова да бяга от у дома по мрачно, с цел да популяризира посланието си. Вместо това обликът й краси билбордове в цялата страна преди изборите на 25 септември, които могат да я коронясат като първата жена министър-председател на Италия, написа Криспиан Балмър за.

„ Това беше необикновено пътешестване, само че в случай че печеля изборите, това не е краят, а единствено началото “, сподели Мелони пред Ройтерс предходната седмица от своя офис, който гледа към историческия център на Рим.

Резкият растеж на известността на Мелони е тясно обвързван с трансформацията на нейната лична партия „ Италиански братя “, която излезе от сенките и навлезе в мейнстрийма, без да се отхвърли изцяло от своите неофашистки корени.

Социологите предвиждат, че групата ще се трансформира в най-голямата партия в Италия, получавайки 25% от гласовете спрямо едвам 4,3% на изборите през 2018 година Така тя ще изпревари тогавашните си съдружници „ Лигата “ на Матео Салвини и „ Форца Италия “ на Силвио Берлускони

Както поддръжниците, по този начин и критиците на партията споделят визията, че растежа на поддръжката за „ Италиански братя “ се дължи значително на стоманената увереност на 45-годишната Мелони, която завоюва локални избори на 21 години и стана най-младият италиански министър, когато на 31-годишна възраст пое Министерството на младежта в четвъртото държавно управление на някогашния министър председател Силвио Берлускони.

Нейният напредък е изключително удивително, като се има поради скромният й генезис в страна, където фамилните връзки постоянно са от огромно значение.

Тя е отгледана от самотна майка в квартал на работническата класа на италианската столица, откакто татко ѝ ги е изоставил след раждането ѝ.

В своята автобиография от 2021 година „ Аз съм Джорджа “ Мелони споделя, че е намерила ново семейство на 15 години, когато се причислява към локална младежка секция на Италианското обществено придвижване (MSI), основано през 1946 година от поддръжници на фашисткия деспот Бенито Мусолини.

Тя бързо притегля вниманието на партийния деятел Фабио Рампели, който провежда курсове за образование на идващото потомство консервативни политици.

„ Идеята ми беше да си показва дясно държавно управление, което няма нищо общо с (фашизма) от 30-те години на предишния век “, сподели Рампели, който е заместник-ръководител на „ Италиански братя “в Народното събрание.

„ Мелони беше русокоска, синеока, дребна, непринудена и остроумна. Тя също беше доста съответна и не идеологизирана. Всички характерности, от които се нуждаехме, с цел да изведем италианската десница на идващото равнище “, сподели той.

Ангели и пламъци

MSI беше погълната от нова организация, наречена Националния алианс (AN) в средата на 90-те години, преди да се слее с главната консервативна група, основана от някогашния министър председател Берлускони.

В най-рисковия си политически ход Мелони и други ветерани от An напуснаха Берлускони през 2012 година и съосноваха „ Италиански братя “.

Партията резервира признака с трицветен пламък на истинската група MSI и италианските медии понякога разгласиха фотоси, показващи фашистки сувенири в офисите на някои районни политици от братята на Италия.

В офиса на Мелони обаче не могат да бъдат открити сходни реликви.  Вместо това има голям брой фигурки на ангели, фотоси на 5-годишната й щерка, комплекти за шах, фотография на папа Йоан Павел с Майка Тереза ​​и кутии с цветни писалки, които тя употребява, с цел да си води щателни бележки.

Самата тя отхвърля всевъзможни изказвания, че нейната партия изпитва носталгия по фашистката епоха. Тя се дистанцира от видео, което се появи този месец, в което тя като тийнейджърка приказва на френски и възхвалява Мусолини, съдружник на нацисткия водач Адолф Хитлер през Втората международна война, като „ добър политик " “

„ Очевидно към този момент съм на друго мнение “, сподели тя, без да дава детайлности.

Мелони съпоставя своята партия с Републиканската партия на Съединени американски щати и Консервативната партия на Англия. Патриотизмът и обичайните фамилни полезности се възхваляват, а политическата уместност и световните елити се подлагат на критика.

„ Да на естествените фамилии, не на ЛГБТ лобито, да на половата еднаквост, не на джендър идеологията, да на културата на живот, не на бездната на гибелта “, сподели тя в тирада на искански през юни пред поддръжници на испанската крайнодясна партия Vox.

„ Не на насилието на исляма, да на по-безопасните граници, не на всеобщата имиграция, да на работата за нашите хора, не на огромните интернационалните финанси “, сподели още Мелони

„ Подценена “

Социологите споделят, че тайната на нейния триумф е нейният явен отвод да прави взаимни отстъпки и непоколебимостта в нейните послания.

Докато нейните съдружници Салвини и Берлускони сплотиха сили с лявоцентристите предходната година, с цел да образуват държавно управление на „ национално единение “ под ръвкодоството Марио Драги, Мелони отхвърли, като съобщи, че назначението на неизбран от никого някогашен централен банкер за министър председател е недемократично.

Решението остави „ Италиански братя “ като единствената огромна партия в съпротива, което й даде опция да пази непопулярни решения, взети по време на изключителната обстановка с пандемията от COVID-19.

Мелони беше внимателна преди изборите, призовавайки съдружниците си да не поемат обещания, които не могат да извърша. Тя успокои италианското статукво със мощно прозападно обръщение, като даде обещание да усили разноските за защита и се ангажира да се опълчи на Русия и Китай.

„ Това няма да е нормалната Италия на „ спагети и мандолина “, която я няма на никое място, когато историята зове “, сподели Мелони.

Стилът на говорене на Мелони неизбежно водят до съпоставения в италианската преса сред нея и някогашния английски министър председател Маргарет Тачър. Италианският водач се възползва от това, като сподели, че едно от главните й музи е британският мъдрец Роджър Скрутън, който даде тинтелектуална мощ на тачъризма във Англия.

Подобно на Тачър, Мелони ще бъде първата жена министър-председател на страната си, в случай че завоюва идващия месец. Но това не е нещо, върху което тя се концентрира.

Тя се опълчва на квотите за полово тъждество, чиято цел е да се усили наличието на дамите в Народното събрание или заседателната зала, като споделя, че дамите би трябвало да стигнат до върха посредством заслуги. Въпреки това Мелони споделя, че да си жена има своите преимущества в страна с мачо просвета като Италия.

„ Когато си жена, постоянно те подценяват, само че това може да ти помогне “, сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР