В тези региони винаги започвам с етническата толерантност и се

...
В тези региони винаги започвам с етническата толерантност и се
Коментари Харесай

Бойко Борисов от Търговище: Ако няма правителство ни чакат още две години застой

„ В тези райони постоянно стартирам с етническата приемливост и се веселя, че в листата има и доктори, археолози, хора от етнически генезис “, съобщи водачът на ГЕРБ пред членове и симпатизанти на партията в Търговище.

„ От нас се чака да вдъхваме оптимизъм, а всеки ден ни заливат с терзание. Алгафари ви сподели по какъв начин ги упрекнаха за горивата, до момента в който ги плашеха тях ви взимаха всеки ден по един лев от джоба. В деня в който си отидоха цената падна с 1 лев. Българина обаче покорно си плащаше по 4 лв., тъй като ние ви посочваме по какъв начин ви отиват парите. В момента по същия метод работят с веригите “, съобщи Борисов. Той добави при диалог с един огромен производител на самун, който му споделил, че огромните вериги му изкупуват създаденото на 70 стотинки, а в огромните вериги се продава три пъти по-скъпо.

Лидерът на ГЕРБ регистрира и фалирането на банки по света, които са раздавали пари без обезпечения, като съпостави протичащото се и в нашата страна. „ Асен Василев през вчерашния ден при Цветанка Ризова сподели числа които не дават отговор на истината. Оставих ги и през вчерашния ден на медиите, ще ги оставя и през днешния ден. Всяка седмица фискалния запас се обновява, данните демонстрират, че е 12 милиарда, а съгласно Василев са 16 милиарда, разликата е 4 милиарда. Той пропусна каже, че тази година бе изтеглен още един заем от 3 милиарда лв. “, съобщи Борисов и напомни, по какъв начин по времето на Политическа партия всеки понеделник се теглеше заем.

„ Едно време имаше измамници, които продаваха тигани и тенджери, та те ви продадоха всичко това и огромна част от хората го хванаха. Ако спечелим изборите от първия ден ще би трябвало да стартираме да събираме тези 12 милиарда, а когато ни свърши мандата 1 милиард беше заделен за Хемус, само че към този момент ги няма. Гордостта на ГЕРБ беше, че 10 години държахме най-ниския налог в Европейски Съюз. Бюджета, който желаеха да вкарат, а ние удължихме стана с помощта на Демократична България, Движение за права и свободи, Български напредък и на ГЕРБ. Сега Демократична България са със същите тези, които предизвикаха това в една коалиция “, сподели още Борисов и регистрира, че с новите претенции всеки един бизнес ще би трябвало да заплати с 30% повече налог. Ще изискат да върнах 20% Данък добавена стойност на туризъм и заведения за хранене, които едвам оживяха по време на коронакризата. Всичко това ще платят белите, честните компании, които водят промишлеността

„ И това предложение ще влезе в Народното събрание при започване на април като новия проектобюджет “, сподели още Борисов и добави, че идват и падежи по остарели заеми, което още повече ще стопи фискалния запас. Единствено Сребърния фонд и този за АЕЦ Козлодуй не могат да се пипат, нищо друго не остава. „ Още най-малко две-три години застой. Помните по какъв начин ви споделях, че ще пристигна време да се подвигат налозите, тъй като няма по какъв начин с 10% да се заплащат големите обществени заплащания.

„ Ние няма да позволим повдигането на налозите и няма да го гласуваме. Ако няма постоянна и ясна коалиция, ние няма да приемем бюджет, тъй като няма партия, която да се кара с бизнеса или да усилва налозите. Накрая ще спре да се строи в България, с цел да може да се дават парите за обществени заплащания, това провокираха те. Вместо да работим ние вървим от зала в зала през три-четири месеца, а хората усещат през джоба си всичко което става. Затова би трябвало постоянно държавно управление, което да удържи всичко това. Защото в отчета се споделя, че в случай че не се създадат тези неща идва МФВ и те ще орежат всичко “, съобщи Борисов и добави, че е безусловно безконтролно.

„ Само очаквам да ми дадат запис, където Асен Василев споделил, че американците ще ми сложат Магнитски, в случай че не ги поддържа за държавно управление. Как си представяте да оставя всички тези хора, които ме гледат с вяра. Хората ме познават и постоянно съм бил прочут като най-дисциплинирания министър председател. Винаги сме давани за образец за оправянето с мигрантската рецесия, коронавирус рецесията, до нас Гърция банкрутира – ние не усетихме. А в този момент е напълно друго и Асен Василев през вчерашния ден споделил, че българите забогатяха. Вие може да сте забогатели, само че хората не са “, сподели още Борисов.

По отношение на войната, Борисов регистрира че е все по-близо до Черно море и кръвопролитна. Той регистрира, че се покачва търсенето на имотния пазар от страна на украинци. „ Трябва да се оказва помощ на Украйна, с цел да се спре агресора. Затова започнах с етническата приемливост и би трябвало да я пазим. Всеки в ГЕРБ дали е християнин, мохамеданин, католици, има изход до народен представител, кмет, регионален шеф и по този начин би трябвало да бъде “, акцентира още той.

Борисов не пожела да влиза в детайлности по отношение на разкритията на прокуратурата през днешния ден, само че напомни, че сега когато ГЕРБ вкара България в чакалнята на еврозоната започнаха митингите и компроматите. И все пак това ГЕРБ е първа политическа мощ.

„ Ако не се спре това рухване последствията ще продължат да стават неприятни, по тази причина би трябвало да се стегнем и да работим “, акцентира още Борисов и изрази вяра да има вразумяване, а в противоположен случай се върви към един нов тип ръководство. Но без значение от това би трябвало ограниченията още веднъж ще би трябвало да бъдат приложени. „ Ние за жалост две години се държахме наивно като деца, гледахме по какъв начин ни мамят и не престават да го вършат “.

Той добави, че в случай че един ден пристигна МВФ първото нещо, което ще желаят да продадем ще е „ Балкански поток “, който носи единствено дивиденти. „ Аз знам по какъв начин да стане, мъчно, само че знам по какъв начин да се измъкнем от следващата рецесия “, сподели още Борисов.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР