В Темата на NOVA тази събота очаквайте разказа на журналиста

...
В Темата на NOVA тази събота очаквайте разказа на журналиста
Коментари Харесай

„Гласове от потъналия кораб“ в „Темата на NOVA“

В „ Темата на NOVA ” тази събота очаквайте описа на журналиста Стоян Нешев и оператора Сафуан Ал Кюрди – „ Гласове от потъналия транспортен съд ”. Екипът на NOVA ще върне феновете обратно във времето, с цел да търси истината за случилото се в Охридското езеро. Преди 14 години една екскурзия до такава степен се трансформира в покруса – 15 българи губят живота си.

На 5 септември 2009 година претрупаният транспортен съд „ Илинден ” потъва за секунди във водите на езерото. По-късно експертизите по делата потвърждават, че пътуващите са били обречени. Защото на кораба не е имало нито избавителна лодка, нито жилетки. 14 години след нещастието, капитанът на „ Илинден ” още веднъж ръководи транспортен съд в езерото, околните на жертвите не престават да чакат компенсации, а виновността за случилото се по този начин и не се обяснява изцяло. Защо към момента няма отмъщение за потопените ориси в Охридското езеро и по какъв начин сходен случай може да бъде избегнат през днешния ден? Говорят избавени и спасители.

От септември „ Темата на NOVA ” се завръща с нови вълнуващи истории, извънредни следствия и задълбочени разбори, а създателите ще показват своите документални разкази в новото свръхмодерно студио на Новините на NOVA.

Гледайте „ Гласове от потъналия транспортен съд “ в „ Темата на NOVA “ на 9 септември, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР