В телефонен разговор косовският президент Хашим Тачи увери министър-председателя Бойко

...
В телефонен разговор косовският президент Хашим Тачи увери министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

Тачи към Борисов: Косово няма за цел да започва никакви конфликти


В телефонен диалог косовският президент Хашим Тачи увери министър-председателя Бойко Борсов, че Косово няма за цел да стартира никакви спорове или въоръжени офанзиви. Разговорът идва малко след срещата сред българския министър председател и сръбския президент Александър Вучич в Мостар, където двамата се сплотиха за мир и европейска вероятност за страните от Балканите.

Тачи благодари на Борисов за напъните, които поставя за развиването и европейската интеграция на страните от Западните Балкани и го увери, че от Косово може да чака единствено съдействие и помощ в тази тенденция. Той акцентира, че ще спомага както за Срещата на върха на тематика Западни Балкани, която България приготвя като ръководител на Съвета на Европейски Съюз на 16 и 17 май в София, по този начин и за мирния и потребен разговор за изглаждане на различията сред Прищина и Белград.

Борисов и Тачи се сплотиха към потребността от мир, разцвет и евроатлантическа вероятност за района и допълниха, че ще работят за това неуморно. Двамата разискаха и опцията за бъдеща работна среща, на която по-детайлно да се разиска обстановката. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР