В Тел Авив и околностите днес прозвучаха предупредителни сирени на

...
В Тел Авив и околностите днес прозвучаха предупредителни сирени на
Коментари Харесай

Хамас изстреля ракети дълбоко в Израел и активира предупредителните сирени в Тел Авив и околностите

В Тел Авив и покрайнините през днешния ден прозвучаха предупредителни сирени на фона на изказването на палестинската формация " Хамас ", в което се споделя, че изстрелва ракети надълбоко навътре в Израел, което групировката дефинира като отговор на възходящия брой цивилни жертви във войната в линията Газа, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 952
Медици оповестиха, че две дами в Тел Авив са потърпевши от шрапнели. Изстрелването на ракети от страна на " Хамас " се случва на фона на относителното мъртвило във въздушния обстрел, защото израелските сили натъртват на сухопътната си атака в линията Газа през петата седмица на войната.

Израелските войска заяви, че от 7 октомври насам към територията на Израел са изстреляни към 9500 ракети, снаряди и безпилотни летателни апарати от линията Газа и други фронтове, като 2000 от тях са били свалени от системите за противовъздушна защита, проектирани да пренебрегват снарядите, които се приземяват в открити региони и не провокират вреди. 

Около 12 % от изстреляните от линията Газа ракети, които са най-вече локално произвеждане, са паднали в границите на палестинския анклав, обявиха военните. " С навлизането на (израелските) сили по суша се следи забележителен спад в броя на изстрелванията ", обявиха военните.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР