В тежък и напрегнат телефонен разговор канцлерът на Германия Ангела

...
В тежък и напрегнат телефонен разговор канцлерът на Германия Ангела
Коментари Харесай

В тежък телефонен разговор Берлин – София: Меркел натисна отново Борисов за бежанците, той отказа

В тежък и под напрежение телефонен диалог канцлерът на Германия Ангела Меркел е настояла пред премиера Бойко Борисов България да одобри назад бежанци. Министър-председателят ни обаче отказал изрично, с аргумента, че позицията на страната ни е изразявана неведнъж преди, по време на европредседателството ни и след него. Това оповестиха за „ Труд “ чудесно осведомени източници, близки до Министерски съвет. Разговорът е извършен през уикенда, потвърдиха сбито от държавното управление. В прав текст Ангела Меркел настояла пред премиера Борисов страната ни да стартира да приема назад мигранти по образеца на Гърция. „ Позицията на България остава непроменена “, безапелационен бил Бойко Борисов.

Припомняме, че южната ни съседка на съглашение, посредством което се разрешава на Германия да връща в Гърция претенденти за леговище преди дни. Така южната ни съседка ще приема назад хората, които са влезнали на територията на Европейския съюз през нейните граници. Според настоящите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за леговище би трябвало да се преглежда от управляващите на страната, в която първо е влезнал бежанецът.

Министър ръководителят обаче припомнил на немския канцлер, че неведнъж е настоял Европейски Съюз да дава средства за образуване на hotspot-ове (горещи точки, с краткотрайни центрове в страните, близки до региона на спор, б.р).

До 10 дни у нас ще дойдат поредно ръководителят на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и специалисти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер. Предвидено е те още веднъж да огледат оборудванията по границите ни. Точно партията на Зеехофер – Христоянсоциалният съюз, която е съдружен сътрудник на партията на Меркел – Християндемократическият съюз (ХСД), е настойчива Германия да търси способи да връща бежанците в страните, от които са влезнали на територията на Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР