В техния дългоочакван реванш в "О2 Арена" в Лондон, Тони

...
В техния дългоочакван реванш в "О2 Арена" в Лондон, Тони
Коментари Харесай

Тони Белю свали Дейвид Хей 3 пъти, преди да го спре в 5-ия рунд

В техния дълго чакан реванш в "О2 Арена " в Лондон, Тони Белю (30-2, 20 КО) най-вероятно приключи кариерата на международния първенец в две категории Дейвид Хей (28-4, 26 КО), откакто го смъкна в нокдаун на три пъти, преди да го приключи в петия рунд.

В първата среща сред двамата, която се организира на същото място през март 2017 година, Белю сервира една от изненадите на годината, спирайки посредством механически нокаут своя конкурент в 11-ия рунд.

Хей се представяше добре в срещата, до момента в който не претърпя тежко скъсване на своя ахилес по време на 6-ия рунд. След този миг Белю пое цялата самодейност и в последна сметка принуди треньора на Хей, Шейн Макгуиган, да хвърли бялата забрадка.

През миналата вечер срещата още веднъж стартира по-добре за Хей, само че след първия рунд всички положителни неща за него завършиха. Във втората част Белю влезе в темп и безусловно стартира да се подиграва на своя противник при всеки негов пропуснат удар.

В третия рунд Белю подвигна темпото много повече и стартира да изтощава своя конкурент с придвижване по кръга. В същия рунд роденият в Ливърпул боксьор стигна и до два нокдауна, задълбочавайки проблемите пред Хей.

Впоследствие левият крайник на лондончанина още веднъж стартира да му основава забележими проблеми, трансформирайки го още веднъж в лесна цел за Белю, който стартира да го преследва много по-агресивно.

Така срещата стигна до петия рунд, в който Белю смъкна Хей в нов нокдаун и макар че съумя да се изправи, някогашният първенец в две категории беше засипан с нова канонада от удари, което принуди съдията да приключи срещата, давайки нова победа с механически нокаут за Белю.

След края на срещата Белю направи трогателно изявление, посвещавайки успеха си на своя починал шурей.

"Загубих моя шурей през август. Сега неговият татко е тук и се заклевам, че той беше с мен довечера. Ашли, обичам те, приятелю. Той беше в съзнанието ми от самото начало и ми липсва извънредно доста. Съкрушен съм, просто съм сломен ", съобщи Белю със сълзи на очи.

Хей пък призна превъзходството на своя конкурент, като отхвърли възобновилата се травма да е повода за слабото му показване.

"Тони се боксира ужасно довечера, направи някои в действителност умни неща. Той се боксира добре, а аз не, толкоз е просто. Мислех, че съм задоволително квалифициран, с цел да го победя, само че се оказа, че не съм. Тони е страховит първенец. Това ли е краят за мен? Тази вечер не се усещах добре, само че не знам. Загубих от по-добрия боксьор, тъй че поздравления за Тони ", съобщи Хей.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР