В тази тежка политическа конфронтация и институционална криза, която има

...
В тази тежка политическа конфронтация и институционална криза, която има
Коментари Харесай

Цветанов: Борисов превърна ГЕРБ в най-мразената партия, няма как повече да е премиер

" В тази тежка политическа борба и институционална рецесия, която има през днешния ден, Движение за права и свободи ще бъде решаващият фактор и ще дефинира времето и дали този парламент ще си изкара мандата ". Това съобщи в изявление за " Флагман " Цветан Цветанов.

" През последната година виждам съществено оттегляне от поетите задължения в управническата стратегия, виждаме и съответните разминавания ", отбелязва някогашната " дясна ръка " на Борисов.

" За ГЕРБ се обрисува един резултат от не повече от 500 хиляди гласа - сами разбирате, че към този момент няма да бъдат този решителен фактор, а ще се търси постигането на предстоящ възможен съдружен формат, само че едва ли ще има парламентарна група или политическа мощ, която ще желае да се повтори сегашният управнически мандат или – сегашният състав и конструкция на Министерски съвет ", счита Цветанов.

" При тази загуба на публично доверие и опцията в границите на 10 месеца една уважавана партия да я превърнеш в най-мразената - няма по какъв начин да искаш да бъдеш още веднъж министър председател или да търсиш идващ управнически мандат. Но тук би трябвало доста ясно да разграничим тези, които взимат и осъществят тези управнически решения в ГЕРБ, от честните, стойностните, работливите симпатизанти и членове на ГЕРБ. На мен най-болно ми е за достойните симпатизанти и членове, които са подкрепяли ГЕРБ през всичките тези години, подкрепяли са ръководството - тези хора не би трябвало да ги слагаме под общ знаменател с всичко това, което има сега като публично отрицание и като политически дискомфорт. Хората, които са дали своят вот за тях и са ги подкрепяли, нямат нищо общо с това ", споделя някогашният вътрешен министър.

" На 27 септември планираме да бъде извършено учредителното заседание, в което да се направи избор на съответните органи на партията " Републиканци за България ". Най-големият акцент, който ще заложим за развиването на плана, е да можем да се обърнем и да потърсим поддръжка от негласуващите, а те са над 50% ", приключва Цветанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР