В тази сложна международна ситуация е изключително важно да имаме

...
В тази сложна международна ситуация е изключително важно да имаме
Коментари Харесай

Стоян Сталев: Конфликтите в Близкия изток и Украйна ще продължат много дълго

В тази комплицирана интернационална обстановка е извънредно значимо да имаме умел министър на външните работи. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ някогашният външен министър и дипломат на България в Турция Стоян Сталев.

По думите му честите смени, освен в Министерството на външните работи, само че и като цяло във високата администрация, не са нещо хубаво, изключително в напрегнатата конюнктура в света.
Тази рецесия и в Близкия изток, и сред Русия и Украйна, ще продължи доста дълго. Когато се обсъждаха измененията в Конституцията мисля, че трябваше повече да се акцентира на събитието дали на този стадий България към момента има потребност от служебни държавни управления. Дали не би трябвало да минем на практиката на множеството европейски страни изборите да се готвят от държавното управление, което е в оставка.
„ Конфликтът в Близкия изток е доста тежък и аз не виждам тъкмо от какво той е предизвикан от палестинската страна и Хамас, тъй като Израел е единствената страна в района, която има една висока стопанска система и другарски връзки с Израел биха благоприятствали всички прилежащи арабски страни “, уточни още Стоян Сталев.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР