В тази държава няма разделение на властите и няма обществена

...
В тази държава няма разделение на властите и няма обществена
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: Обезсмислянето на институциите вече е пълен факт

В тази страна няма разделяне на управляващите и няма социална сензитивност, а би следвало институциите да държат пулса на публичните настроения.

Обезсмислянето на институциите към този момент е цялостен факт. Това сподели в предаването " Лице в лице " ген. Атанас Атанасов.

Този модел на практикуване на властта откогато ГЕРБ няколко пъти сформира държавното управление има за цел безспорна концентрация и еднолично ръководство на общите ни пари. Няма значение какво ще гласоподава Народното събрание и какво ще написа в този закон, в следствие Борисов разпределя парите.

" Огромни остатъци годишно се събират, които не са част от бюджетната процедура през Народното събрание, и по-късно се разпределят с разпореждане на Министерски съвет по целенасоченост, и по този метод се държи надзор над общините, те са изцяло подвластни от централната власт поради тези спомагателни пари, които на някои ще се провиснал, на други – не ".

По този метод се купува политическо въздействие, добави Атанасов.

В коментар на думите на Бойко Рашков, че нерегламентирано се подслушватмагистрати, политици и публицисти, Атанасов сподели, че този проблем е част от цялостния проблем за метода, по който действа страната освен това ръководство.

Според него това би трябвало до момента да е разстресло българските институции.

" Може ли шефът на бюрото, което управлява тази активност, да излезе и да каже, че има нелегално подслушване на магистрати, политици, публицисти – това е тежък скандал ", съобщи Атанасов.

" Въпросът е за какво няма реакция на институциите, за какво парламентарната комисия не е изслушала до момента заинтригуваните лица, за какво опозицията не е поискала – тъй като се опасяват от властта, тъй като може да им се случи нещо ", добави генералът.

Той сподели, че преди 2 седмици е имало съвещание на специфичната комисия за надзор на службите и СРС-тата и там е участвал основният прокурор. Според него Цацаров е бил там, с цел да респектира присъстващите да не би да кажат нещо, което не следва.

Атанасов попита защо се употребява информацията, добита по този метод. Рашков е споделил, че има подозрение за изнудване.

В коментар на бунта на баретите, които написаха писмо против управлението си, Атанасов напомни, че началникът им Георги Гайков е бил началник по времето на Орешарски и към него е имало тежък скандал – гибелта на баретата Шарков.

Гайков е бил уволнен при започване на ръководството на Борисов 2, а по-късно са го върнали и се оказало, че почнал да разчиства сметки, добави Атанасов.

„ Имаше ли конкурс разгласен, че той да го завоюва? Кадровата политика в цялата страна е кадрова подигравка – назначават се хора на основни места, с цел да създадат услуга на този или на оня, по този начин не се ръководи страна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР