В тазгодишното юбилейно пето издание на най-голямата си социално отговорна

...
В тазгодишното юбилейно пето издание на най-голямата си социално отговорна
Коментари Харесай

Нови 23 граждански проекта ще получат финансиране в юбилейното пето издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“

В тазгодишното юбилейно пето издание на най-голямата си обществено виновна самодейност – „ Ти и Lidl за по-добър живот “, Лидл България ще поддържа 23 нови забележителни цивилен плана. От пробна археологическа лаборатория за възпитаници, през планове за незрящи деца и студенти, до пресъздаване на творчеството на огромния български художник Владимир Димитров – Майстора посредством синтез на образни изкуства, танци и спектакъл.

Събраният фонд от 200 000 лв. ще бъде разпределен към утвърдените планове, като всеки от тях ще получи финансиране до 10 000 лв. и би трябвало да бъде изпълнен в границите на 12 месеца. Гражданските организации, които ще ги осъществят още веднъж са от общо 14 обитаеми места. С тазгодишните планове общият брой на подкрепени цивилен хрумвания в границите на самодейността от 2017 година насам става 119, с действителен резултат в общо 58 градове и села в цялата страна.

„ За пет години посредством „ Ти и Lidl за по-добър живот “ дарихме над 915 000 лева в поддръжка на десетки вдъхновяващи цивилен планове в цяла България. Но отвън обобщаващите суми, за нас най-ценното е действителната стойност, която самодейността има за локалните общности. А точно, че с помощта на нашата поддръжка, ставаме очевидци на това по какъв начин скъпите цивилен хрумвания, даже в най-малките обитаеми места, се осъществят и способстват за това хората да водят един по-пълноценен и първокласен метод на живот. За нас това е същинският принос на програмата. Това ни носи задоволство и ни стимулира да продължаваме да поддържаме положителните хрумвания “, показа Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

От ляво надясно: Илияна Николова, Милена Драгийска и Теодора Бакърджиева

От ляво надясно: Илияна Николова, Милена Драгийска и Теодора Бакърджиева

Избраните планове са разграничени в три тематични области – обучение, околна среда и просвета и историческо завещание. Най-голям брой са утвърдените планове в област „ Образование “, като поддръжка за реализирането на своите хрумвания ще получат 12 организации. В направление „ Култура и историческо завещание “, утвърдените планове са 6, а тези от област „ Околна среда “ са общо 5.

„ Вярвам, че гражданската сила е скъп запас за оказване на позитивна смяна в живота на хората и възстановяване на средата, в която живеем. В този смисъл „ Ти и Lidl за по-добър живот “ е превъзходен образец за работеща корпоративна стратегия, посредством която се подтиква точно едно по-активно и осъзнато гражданско общество. Тази поддръжка е още по-значима в актуалната предизвикателна и сложна за всички нас година. Затова съм щастлива, че с помощта на поддръжката на Лидл България, и тази година организации от разнообразни краища на страната ще имат опция да осъществят своите хрумвания за усъвършенствания в своите обитаеми места и локални общности “, сподели Илияна Николова, изпълнителен шеф на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и сътрудник на самодейността.

„ Като мрежа, сплотяваща най-активните дарителски организации в страната ние от Български дарителски конгрес сме горди да поддържаме и развиваме новаторските практики и стратегии като „ Ти и Lidl за по-добър живот “. Тя е една от най-разпознатите дарителски начинания и образец за това по какъв начин добре плануваната тактика и поредният и професионален метод водят до дълготраен резултат, който повлиява позитивно върху живота на доста хора там, където те живеят, работят и се развиват и да им даде опция да разпрострат своя капацитет “, добави Теодора Бакърджиева, изпълнителен шеф на Български дарителски конгрес и сътрудник на самодейността.

Програмата се осъществя от 2017 година насам в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес. Повече информация за самодейността и цялостен лист на утвърдените планове може да намерите тук: Ти и Lidl за по-добър живот - Lidl Лидл България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР