В т.нар. ескейп стаи (или стаи на загадките) участниците биват

...
В т.нар. ескейп стаи (или стаи на загадките) участниците биват
Коментари Харесай

Мвр Току-Що Арестува 28-Годишен Бизнесмен. Виновен Е За Смъртта На Пет Деца!

В така наречен ескейп стаи (или стаи на загадките) участниците биват заключвани и би трябвало да се надпреварват с времето, да вземат решение загадки и да се оправят с провокации, с цел да намерят верния път, по който да излязат от стаята. Този вид развлекателни обекти първо станаха известни в Азия, а след това се появиха и в Северна Америка и Европа.

Трагедията се разигра в северозападния полски град Кошалин в петък вечерта. Пожарът избухнал в миг, когато участниците се намирали в заключеното помещение, от което трябвало да излязат, решавайки главоблъсканици. Пожарникарите пристигнали, когато огънят към този момент бушувал из целия първи етаж на постройката. Аутопсиите демонстрираха, че девойките - всички на 15 години, са починали от отравяне с въглероден монохсид. Те чествали рожден ден. Пострада и един мъж, който е настанен в болница.

Според основния комендант на държавната противопожарна защита Лешек Суски предварителните заключения сочат, че на обекта е имало доста нарушавания. Отоплителните принадлежности евентуално са се намирали доста покрай леснозапалими материали. В помещението също по този начин били открити свещи, което приказва, че евентуално е бил употребен и открит огън. Площта на ескейп стаята е била едвам 7,3 кв. м. Вътре имало две кресла и лампа.

" За самите участници оставало напълно малко място. Причина за нещастието е най-много неналичието на опция за евакуация на намиращите се вътре хора ", сподели Суски.

Според полския министър председател Матеуш Моравецки, който също взе присъединяване в брифинга, сега всички сходни заведения в страната се подлагат на щателни инспекции, 13 от тях към този момент са затворени.

" Аз желаех в околните дни да бъде квалифициран обстоен доклад за резултатите от инспекциите на всички пространства от този тип из цяла Полша, тъй като е извънредно значимо да се ревизира дали се съблюдават условията. Трябва да действаме уверено ", добави той, представен от Ройтерс.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР