В своя страх и дребнодушие управляващите се крият зад дребни

...
В своя страх и дребнодушие управляващите се крият зад дребни
Коментари Харесай

Дипломати: Страхливите управляващи се крият зад чиновниците, които рушат МОЧА

В своя боязън и дребнодушие ръководещите се крият зад дребни локални общинари и служители, които в късните часове на нощта унищожават Паметника на руската войска в София.

С тази позиция излязоха от Българското дипломатическо сдружение и Националната асоциация за интернационалните връзки.

Управляващите показват беззащитност в решаването на същинските проблеми на страната през днешния ден, акцентират от БДД, като споделят своето отвращение от следващия

След унищожаването на икономическата основа- промишленост, селско стопанство, обществената сфера, опазване на здравето, обучение и науката в този момент се протяга ръка и на националната памет и история на народа, което още повече подкопава държавността ни през днешния ден, показват от Дипломатическото сдружение.

От там акцентират, че Паметникът на Съветската войска е и Паметник на Българската войска, сражавала се в състава на Трети украински фронт, взела участие в освобождението на Югославия, Унгария и Австрия от фашизма и съдействала за разгрома на нацистка Германия с цената на към 35 хиляди жертви. Обругаването на техните облици е посягане освен против историческата памет, само че и против нашето българско самочувствие и достолепие. Този монумент е техен, на тях изискуем благодарност и респект, а не на тогавашните и още по-малко на днешните политически елити, акцентират от БДД.

" Без Руско-турската война надали в този момент България би била на международната карта като страна, а без присъединяване си в състава на Съветската войска през Втората международна война - надали някой би защитил страната ни на Парижката мирна конференция и България надали би била в сегашните си граници. "

Огромното болшинство от българите се афишира срещу този вандалски акт, разясняват от Дипломатическото сдружение и са безапелационни, че разрушаването на Паметника на руската войска надвишава националните граници.
 Манолова брани с плакати МОЧА от
Манолова брани с плакати МОЧА от " новите фашисти "

Разлепи плакати „ фашисти “, „ варвари “ и „ талибани “ под прозорците на кмета Трайчо Трайков

България, чиято роля в Европейски Съюз и НАТО би могла да бъде на " мост " към Русия, през днешния ден се подрежда измежду най-отявлените русофоби и подхваща дейности, които са немислими в цивилизовани страни като Германия, Франция, Австрия, Италия и другите европейски страни, показва се в позицията.

От БДД са на мнението, че в цивилизационно отношение придобиваме подобие с някои антични империи и страни, в които следващият грабител е унищожавал всички скулптури, релефи и монументи, свързани с паметта на неговия предходник.

Освен това от Дипломатическото сдружение акцентират, че монументът е създание на българския живописен, архитектурен и строителен талант, а не на непознати и руски създатели.

На страната ни се гледа с все-по-голямо пренебрежение и подигравка по какъв начин унищожаваме личната си история и демонстрираме неявяване на суверенитет, считат от БДД.

И допълват - сега ръководещите не осъзнават или под непознато въздействие показват неуважение на интернационалните договорености (Договор за другарски връзки и съдействие сред Република България и Руската федерация от 1993 година).
 Захарова за МОЧА: Варварските дейности нямат опрощение и амнистия
Захарова за МОЧА: Варварските дейности нямат опрощение и амнистия

България още веднъж избира неверната страна на историята

Според БДД разрушаването на Паметника е следващото и излишно изостряне на двустранните връзки в изключителна обстановка с предвоенен темперамент и то с една от главните международни сили.

Дипломатическото сдружение акцентира, че всички съществени разбори и прогнози свидетелстват, че светът, въпреки мъчно и постепенно, само че неотменно върви към нов международен ред, при който ще настъпи пренареждане на световната икономическа и политическа карта на света и всяка страна ще би трябвало да откри своето място, в случай че желае да оцелее.

Сегашните ръководещи вместо да приготвят страната за посрещане на идните съдбоносни провокации, вършат и невъзможното да слагат България във допустимо най-неизгодната изходна обстановка, считат от БДД.

" Със или без Путин Русия несъмнено ще бъде една от великите сили в този нов международен ред, географски комшия на страната ни и със мощно въздействие в света и на Балканите и с която България постоянно ще съжителства ", показва се в позицията.

Историята свидетелства, че всякога, когато България се е замесвала в " концерта " на международните велики сили, това е завършвало с национална злополука. В днешните условия, в случай че ръководещите продължат да пренебрегват националните ползи на страната, има действителна възможност ролята на България да се свие още повече като Шагренова кожа на границата на своето оцеляване, категорични са от Българското дипломатическо сдружение.
 Събарянето на МОЧА е нелегално, безапелационна е Илияна Йотова
Събарянето на МОЧА е нелегално, безапелационна е Илияна Йотова

Прави се опит да се гилотинира личната ни историческа памет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР