В своето новогодишно обръщение към нацията, държавният глава на Косово

...
В своето новогодишно обръщение към нацията, държавният глава на Косово
Коментари Харесай

Хашим Тачи: Косово е готово да премахне границата и митниците с Албания

В своето новогодишно послание към нацията, президентът на Косово Хашим Тачи увери, че страната е подготвена за премахването на границата с Албания, отбелязва електронното издание на македонския вестник „ Слободен щемпел “, представен от Агенция " Фокус ".

Сред тематиките, които Тачи засегна, бе и така наречен балкански мини Шенген. Той напомни, че на първата среща за самодейността Косово не е било поканено да участва. „ Отказах и двете предложения от Зоран Заев и Еди Рама. Косово не беше поканено на първата среща. Не желая да не си сътрудничим с Албания, Северна Македония или Черна гора. Искам Косово да се третира като самостоятелна страна. Не можем да рискуваме нашите държавни ползи, с цел да придвижи напред своите Сърбия “, изясни косовският президент.

Той добави, че Косово е готово да отстрани границата и митниците с Албания. „ Ние сме един народ и имаме две страни. Функционираме като две демократични страни ", добави Тачи.

Президентът на Косово приказва и за образуването на ново държавно управление в Косово. Той сподели, че е приел молбата на Курти за среща на 6 януари, с цел да му връчи мандат да сформира държавно управление.

„ Знам, че компликациите при реализиране на съглашение са нещо обикновено и несъмнено печелившата страна дефинира колегата. В Косово имаме нова действителност. Приветствам всяка договорка и ще се опитам да я прокарам напред. В интерес на Косово е да не губите време “, акцентира Тачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР