В свое служебният министър-председател коментира, че с него не е

...
В свое служебният министър-председател коментира, че с него не е
Коментари Харесай

Политолози категорични: В името на мира, Продължаваме промяната ще номинира Стефан Янев за премиер

В свое служебният министър-председател разяснява, че с него не е воден диалог за бъдещо присъединяване в проектокабинета на. Той съобщи, че на този стадий е рано да се водят диалози и добави:  “Нека да забележим по какъв начин ще протекат диалозите и по какъв начин ще протекат желанията, тъй като зависи от политиките ”. От думите му обаче стана ясно, че Янев би обмислил покана, в случай че получи такава от " Продължаваме промяната ". Цялото интревю четете тук:  

По този мотив екипът на се свърза с политолозите Румяна Коларова и Мария Пиргова. Двете бяха безапелационни, че шансът на служебния министър председател да стане постоянен е съвсем 100 %.
Сандов не изключи " Демократична България " да няма министри
Възможно е „ Демократична България ” да не предложи министри, а да взе участие единствено като поддръжка на Народното събрание. На първо място...

“Вероятно през идващите дни ще би трябвало да одобри концепцията, че Стефан Янев може да стане още веднъж министър председател. Предполагам, че “Продължаваме смяната ” ще са подготвени на компромис, защото Янев е одобрена фигура и човек който демонстрира мъдрост. Лидерите на Политическа партия ще би трябвало да се съгласят, защото може и да няма различен излаз ”, разяснява Пиргова.

По думите на Румяна Коларова идващото държавно управление ще е несигурно за и това решаваща роля за бъдещето му ще бъде избора на министър председател.

“Аз си мисля че е прекомерно евентуално Стефан Янев да остане министър председател, защото ще търси своя обществен реванш. Ясно е, че бяха обществено унижени с тези 6 % на изборите, само че партията на Слави Трифонов претърпя доста тежко този срив, тъй като те са честолюбиви и от първи станаха пети. В тази връзка желая да кажа, че “Продължаваме смяната ” нямат различен вид точно тъй като по този метод ще има баланс и партията на Слави Трифонов ще си върнат самочувствието, че е действителен фактор. При Кирил Петков алтернативата е или кабинет с присъединяване на Стефан Янев, или да отиде в небитието. При втория вид неговите гласоподаватели ще изчезнат.

Политолозите разясниха и на четирите партии, които все още излагат разнообразни хрумвания и политики свързани с идното ръководство на страната.
Преговорите за опазване на здравето: Демонополизация на Здравната каса и лечебните заведения да не са търговци (ВИДЕО)
Демонополизация на НЗОК и лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения. Това са измежду главните хрумвания, обсъждани на договарянията по бранш " З...

Според Мария Пиргова все още хората, които вземат участие в диалозите, желаят да потвърдят, че са “За ” държавно управление. Според нея договарянията към момента не са влезнали в конкретика, защото е рано за това.

“Виждаме, че на обособени въпроси, по които мнението е друго, партиите ги оставят за след време и отсрочват. Такъв е въпросът, да вземем за пример, за енергетиката, където от “Продължаваме смяната ” са на мнение, че би трябвало да се строи. В същото време “Демократична България ” е срещу (бел. ред. - един от специалистите на демократите, някогашният министър на стопанската система и енергетиката ). Ще има още доста въпроси, по които ще се усещат разминавания и Политическа партия ще би трябвало да търси нещо приблизително аритметично сред останалите три партии. Смятам, че откакто ни изнервят до дъно със своите несъгласия и несъгласия в последна сметка ще се стигне до съглашение ”, добави тя.

(Подробности по тематиката енергетика четете тук:  и тук: )



Тя съобщи, че това, което липсва към този момент и не се вижда, е политическият потенциал сред четирите партии, които да се оправят с договарянията и да доближат до съдружно съглашение. Пиргова счита, че е обикновено да текат диалозите по-бавно, тъй като по този начин партиите си дигат цената, наддават и се вършат на значими.
Преговорите в бранш превоз: Българска социалистическа партия желае нов Закон за придвижване по пътищата (ВИДЕО)
Започнаха договарянията сред Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия в бранш превоз. Четирите партии вършат опит да стигнат до съдружно съглашение з...

“Важно е да се каже, че партиите вършат съдружно съглашение въз основата на експертни отзиви. Смятам, че слагането на напред във времето на специалисти не е най-удачната формула, тъй като може да се получи тъй че политиците да се крият зад специалистите. Това може да докара до неполитически решения и да не съумеят да се схванат до дъно. Смятам, че договарянията би трябвало да влязат в политическа фаза, след експертната и се надявам, че по този начин ще бъде ”, добави Пиргова.

Румяна Коларова също разяснява стадия на договарянията досега.

“От усещанията, които виждам, бих споделила, че водещите нямат съвсем никаква визия от секторни политики. Смятам, че задачата на тези срещи не е да се договаря или да се сближават позициите. Двамата водачи Василев и Петков желаят да се ориентират и да добият визия от това, което към този момент е даденост. Според мен единствените несъответстващи и некомпетентни в тези диалози са от “Продължаваме смяната ”. Има много странни хрумвания и оферти освен от тях, само че и от другите партии ”, сподели тя.


Преговорите за държавно управление: Обединение към концепцията Министерството на стопанската система да бъде и на нововъведенията
Участниците в диалозите за сформиране на съдружно държавно управление продължиха със съставянето на описи с концепциите, по които имат единод...

Коларова добави, че евентуално няма да има изчистване на комплицираните въпроси за страната. Ще има държавно управление единствено в границите на пай времеви небосвод, тъй като договарящите са 4 партии и няма по какъв начин да реализират единодушие по стратегическите тематики. Тя твърди болшинството в Народното събрание ще е плаващо.

“Причината е в разликите, които да вземем за пример имат “Демократична България ” и Българска социалистическа партия. Освен това виждам, че от Политическа партия се връщат към едни от най - постоянните ограничения, които бяха заложени още в програмата на ГЕРБ. Вчера като стана дума за земеделие и възобновяване на сдружението “Напоителни системи ”, незабавно се усети, че има утвърждение от останалите. Това е включено и в и тези тематики не са политика, а проект за деяние, които към този момент съществува ”, приключи тя.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР