В Свищов днес бе открита 45-та юбилейна изложба на свищовските

...
В Свищов днес бе открита 45-та юбилейна изложба на свищовските
Коментари Харесай

45-та юбилейна изложба на свищовските художници бе открита в Свищов

В Свищов през днешния ден бе открита 45-та юбилейна галерия на свищовските художници.

Началото на тази традиция е сложено още през 1977 година и в нея вземат участие свищовлии, живеещи както в Свищов, по този начин и в цялата страна, и чужбина.

Изложбата бе публично открита от шефа на дирекция „ Култура и културно завещание “ Росен Маринов, който приветства персонално всеки от създателите, поднасяйки им алегоричен подарък от името на Община Свищов, в символ на благодарност за тяхното творчество, обогатяващо историята на изобразителното изкуство в Свищов. „ Това е огромно благосъстояние – един град да има толкоз доста създатели. “, сподели той и им благодари, че са траяли да творят макар рестриктивните мерки по отношение на пандемията през последните две години.

Главният организатор на ХГ „ Николай Павлович “ Пламен Симеонов показа всеки от художниците и разясни, че през тази година в юбилейното издание вземат участие 29 създатели, които показват общо 66 свои произведения, включващи живопис, графика, статуя, керамика и приложно изкуство. Той благодари и на музикантите към Школата по изкуства към ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “ Боряна Петкова и Ангел Колев, за тяхната сърдечност и музикален акомпанимент по време на изложбата.

Творбите на свищовските художници ще са разполагаем в ХГ „ Николай Павлович “ от 23.09 до 30.10. 2022 година, където посетителите могат да се насладят на огромно многообразие от жанрове, жанр, техника и материали, както и да закупят някоя от картините, сграбчила сърцето им.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР