В Световния ден на театъра политици поздравиха българските творци.Президентът Румен

...
В Световния ден на театъра политици поздравиха българските творци.Президентът Румен
Коментари Харесай

Политици поздравиха българските творци за Международния ден на театъра

В Световния ден на театъра политици поздравиха българските създатели.

Президентът Румен Радев поздрави българските създатели по случай Международния ден на театъра. По думите му - театърът ще продължи да вълнува, възпитава, предизвика и сближава, до момента в който има своите надарени лица и вярната си аудитория. Затова отговорност на институциите е да не позволяват последствията от рецесията да задушават театралната общественост в България.

" За втора поредна година театралните подиуми посрещат празничния ден затворени. Повече от всеки път актьорите и феновете чакат възраждането на културния живот и нови срещи в храмовете на театралното изкуство, които българското общество умее да основава и цени ", акцентира още в приветствието си президентът Радев.

Премиерът Борисов също поздрави създателите.

" Честит Международен ден на театъра! Поздравявам всички, посветили живота си на развиването и обогатяването на това изкуство ", написа Борисов във Facebook.

А министърът на културата Боил Банов написа в обществената мрежа: " Честит празник на всички, чиито сърца туптят в ритъма на театъра, който в миналата сложна година потвърди, че с изключение на задача и орис, може да бъде и лекарство по време на пандемия ".

" Вие, нашите духовни лекари - артисти, режисьори, драматурзи, сценографи, техници, гримьори, администратори…, продължавате да приобщавате фена към магията, без която не можем да живеем пълноценно ", написа още Банов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР