В световната седмица по предприемачество във видинското училище П.Р.Славейков“ изненадаха

...
В световната седмица по предприемачество във видинското училище П.Р.Славейков“ изненадаха
Коментари Харесай

Ученици събират пари за паметник на патрона на училището във Видин

В международната седмица по предприемачество във видинското учебно заведение „ П.Р.Славейков “ изненадаха свои и непознати посетители с атрактивен базар и арт апаратура. Училището работи по стратегия на Джуниър Ачийвмънт и има паралелки с предприемачески профил. Надя Петкова, която е измежду основателите на базара в учебното заведение и е учител по предприемачество показа, че тази година самодейността е с устременост – разработване на произведения от отпадъчни материали.

Парите от всички предприемачески базари в учебното заведение, както и от този с изделията от отпадъчни материали, се събират за благородна кауза-изграждане на монумент на Петко Рачов Славейков, който е патрон на учебното заведение.

От атрактивно аранжирани вазички в пластмасови бутилки, през усмихнати парцалени кукли и купи и фруктиери от пресована хартия - от всичко имаше на базара и младите бизнесмени ловко търгуваха със стоката си според от това, кое повече се харчеше.

Маринела Иванова, съинициатор в подготовката на базара и учител по предприемачески дисциплини в СУ “П.Р.Славейков “ разяснява:

„ Всички групи по предприемачество в учебно заведение имаха свои представители, които посетиха градското хранилище за боклуци и видяха на процедура по какъв начин тези боклуци се съхраняват и рециклират. Посещението на постановката „ Въздухът “ на Видинския куклен спектакъл от учениците от 5 и 6 клас, също беше отдадено на опазването на околната среда. “ Маринела Иванова е безапелационна, че за тези проблеми би трябвало непрекъснато да се приказва пред децата, да се основават всевъзможни еко начинания, с цел да може възрастните да образуват у тях просвета и привички на непоносимост против замърсяването на природата.

В самодейността се включиха интензивно и от екипа на ресурсните учители в учебното заведение, както и доста родители на възпитаници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР