В света няма достатъчно производство, което да задоволи нуждите на

...
В света няма достатъчно производство, което да задоволи нуждите на
Коментари Харесай

Зеленски: в света няма достатъчно производство на оръжия за Украйна

В света няма задоволително произвеждане, което да задоволи потребностите на Украйна от снаряди и оръжия, съобщи нейният президент Володимир Зеленски в речта на Световния стопански конгрес в Давос. Извадки от речта му бяха публикувани от украинската организация УНИАН.


Президентът изясни размера на потребление от Украйна на снаряди за артилерийски установки с диаметър 155 mm. Според него в целия свят производството на всички компании, които през днешния ден вършат артилерийски снаряди от 155 диаметър, не е в положение да обезпечи задоволително количество артилерия за войната в Украйна. „ Нямаме задоволително от всичко. Не споделям, че ни дават всичко. Едни (оръжия) се дават или продават. Различно е. Искам да ви кажа за размера: в света през днешния ден няма задоволително размер произвеждане, да вземем за пример, както споделих, артилерия, която ще бъде задоволителна на украинската войска да издържи войната с съветската войска “, акцентира Зеленски.

Той изясни и за какво Русия получава снаряди от Северна Корея. " Те имат малко произвеждане? Не, незадоволително лично произвеждане. Недостатъчно. И по тази причина се оглеждат по света. Има огромен недостиг ", сподели Зеленски. Според него светът като цяло не е подготвен за пълномащабна война.

В същото време президентът означи, че Украйна е почнала да създава и е възобновила производството на руски муниции с диаметър 122 и 125 мм.

" Това задоволително ли е? Не! Никак, по същите аргументи, заради които артилерията 155-и диаметър не е задоволителна ", добави президентът. Той изясни какво е належащо, с цел да стартира произвеждане на артилерия 155 диаметър. " За да извършите това, би трябвало да имате лиценз. От кого? Една от страните от НАТО, която има този лиценз. Украйна нямаше подобен. Ние прокарваме този развой отдавна. Прокарахме го. И през днешния ден ние започваме да произвеждаме подобен снаряд “, сподели Зеленски, представен от УНИАН.

Той също по този начин добави, че 1 милион дронове, които възнамерява да създаде тази година, няма да са задоволителни за Украйна. " Когато приказваме за вътрешни ракети, това е същото. Когато приказваме за вътрешни системи за електронна война, това е същото. Когато приказваме за системи за противовъздушна защита, извинете ме, би трябвало да се поклоня пред тези производители, които направиха Patriot „ Няма през днешния ден такава система в света, че да може да се бори с всяка ракета, от стандартна до балистична, с всеки удар на Руската федерация “, добави Зеленски. Той сподели, че тестването на „ патриотите “ в полевото образование „ е нищо спрямо това, което се случи в Украйна по време на войната “. Държавният глава акцентира, че американските зенитно-ракетни системи " Пейтриът " са най-мощните системи за противовъздушна защита в света. " И руснаците са шокирани и ще ви кажа почтено, че нашите сътрудници са шокирани, че тази система в действителност работи толкоз добре. И в този момент се питаме един различен: за какво Украйна не създава? Имаме съглашения. Ще го създадем, когато получим лицензи, когато получим (разрешение) за взаимно произвеждане и по този начин нататък “, сподели Зеленски. УНИАН добави и мнението му, че през днешния ден запасите от такива системи в света не са задоволителни, с цел да се трансферират повече на Украйна за нейната отбрана. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР