В света на красотата и самочувствието, методите за премахване на

...
В света на красотата и самочувствието, методите за премахване на
Коментари Харесай

Какви са методите на съвременната лазерна епилация?

В света на хубостта и самочувствието, методите за унищожаване на нежелани косми непрекъснато се развиват и усъвършенстват. Сред тези трендове, лазерната епилация освен остава висш водач, само че и продължава да иновира, предлагайки все по-съвременни и ефикасни способи.

В тази публикация ще разгледаме каква магия се крие зад актуалните техники на лазерна епилация и по какъв начин те трансформират метода, по който подхождаме към грижата за нашата кожа.
Как работи лазерната епилация
Лазерът е специфичен източник на светлина, който излъчва съсредоточен, монохроматичен и кохерентен лъч с непрекъсната дължина на вълната. Чрез тази светлина той може да се насочи към характерни структури, като да вземем за пример космените фоликули, и да ги унищожи. Принципът на деяние е превръщането на светлината в интензивна топлота, която унищожава космената луковица, предотвратявайки нов напредък на косъма.

Всеки косъм минава през три стадия - напредък (анаген), преход (катаген) и покой (телоген). Лазерната епилация се концентрира върху космите във етапа на напредък, защото единствено тогава те създават пигмента (меланин), който лазерът може да " засече ". Тъй като не всички косми са в растежен стадий по едно и също време, за цялостна успеваемост са нужни няколко лазерни сесии, разпределени през избрани шпации.
 Основният избор – Диоден или Александритен лазер
Когато става въпрос за лазерна епилация, два от най-разпространените видове лазери са диодният и александритният. Диодният лазер постоянно е желан за тъмните видове кожа, защото предлага бездънен навлизане и дейно разрушение на космените фоликули, минимизирайки риска от щета на околната кожа. От друга страна, александритният лазер е бърз и сполучлив, изключително при по-светла кожа, като предлага висока акуратност и дребен риск от странични резултати.

Често изборът сред диоден и александритен лазер,зависи от вида кожа и самостоятелните потребности на пациента.
Други типове лазери

Освен диодния и александритния лазер, съществуват и други известни типове лазери за лазерна епилация. Един от най-разпространените е YAG лазерът, който е изключително ефикасен за по-тъмни видове кожа и е извънредно желан при лекуване на дълбоки космени фоликули.

Рубиновият лазер е един от първите употребявани за лазерна епилация и е наи-подходящ за хора с доста светла кожа и тъмни косми.

Съществуват и други технологии и способи, които се създават и приспособяват за потребностите на лазерната епилация. Например, интензивната пулсова светлина (IPL) е способ, който постоянно се обърква с лазерната епилация, само че той употребява разнороден набор от светлина, за разлика от монохроматичните лазери. IPL може да бъде доста ефикасен за някои видове кожа и косми, само че изисква специфична експертиза и съоръжение.

Съществува също и квазар лазер, който е относително нов в сферата и предлага обещаващи резултати за някои пациенти. С развиването на технологиите, лазерната епилация продължава да се приспособява и усъвършенства, предоставяйки по-широка гама решения за другите потребности на пациентите.
Доверете се на експертите
Изборът на вярната инсталация за лазерна епилация е жизненоважен за реализиране на оптимални и безвредни резултати. Специалистите в тази област имат задълбочени знания и опит, който им разрешава да схванат самостоятелните характерности на вашата кожа и косъм и въз основата на това да дефинират най-подходящата технология.

Всеки вид кожа и косъм има своите специфичности, и неправилният избор на инсталация може да докара до неудовлетворителни резултати или даже до странични резултати. Самостоятелният опит за избор без консултация с експерт постоянно е опасен. Доверявайки се на експертите, вие инвестирате освен в хубостта си, само че и в здравето и сигурността на вашата кожа.
Заключение
Съвременната лазерна епилация предлага редица способи и технологии, които се развиват и усъвършенстват с годините. В началото, лазерната епилация се организираше основно с рубинови лазери, които бяха подобаващи основно за хора с доста светла кожа и тъмни косми.

Но с времето се създадоха и други типове лазери, като диодния, александритния. Тези способи разрешават ефикасно и безвредно унищожаване на нежелани косми на разнообразни видове кожа и косми.

Изключително значимо е обаче да се подчертае, че изборът на способ би трябвало да бъде изработен от експерт в региона, като се вземат поради самостоятелните характерности на пациента. Съвременната лазерна епилация предлага ефикасни решения за продължително унищожаване на нежелани косми, като обаче тя изисква професионалност и верен метод.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР