В света на големия бизнес Илън Мъск е със статут

...
В света на големия бизнес Илън Мъск е със статут
Коментари Харесай

За броени часове Илън Мъск се забърка в два скандала

В света на огромния бизнес Илън Мъск е със статут на рокзвезда, само че това не значи е ваксиниран против рецензии. В рамките на няколко часа той си навлече много такива по два мотива.

Първият бе обвързван със избавителната интервенция за децата, блокирани в пещера в Тайланд. Припомняме, че Мъск и екипът му сътвориха дребна подводница, което да бъде употребена при измъкването на момчетата, даже отидоха на място да я занесат. До потреблението ѝ обаче по този начин и не се стигна.

Един от водолазите, взели участие в спасяването, обаче назова цялото нещо " PR акция " и съобщи, че подводницата в никакъв случай не би могла да мине по коридорите на пещерата. Стигна до там да каже и, че Мъск " може да си завре подводницата там, където боли. "

Милиардерът избухна в отговор в Twitter, като съобщи, че подводницата е можела да помогне и назова водолаза " педофил ", без да даде каквито и да било пояснения за определението. След това изтри туитовете си, само че не и преди да си завоюва много рецензии. Самият водолаз пък обмисля да го съди.

Вторият скандал се завъртя към разкрития, че Мъск е направил солидно подаяние от близо 40 000 $ на организация на Републиканската партия в Съединени американски щати. Става дума за комитета Protect the House, който набира средства, с цел да оказва помощ на републиканците да задържат контрола над Камарата на представителите (долната камара на Конгреса).

Доста консуматори на обществените мрежи показаха отчаяние, че Мъск е дал поддръжката си за такава организация, а някои даже се зарекоха да бойкотират колите Tesla, създавани от компанията на Мъск.

wow, and I was considering a Tesla. That definitely won`t happen now.
— Terri (@MyBeachChair) July 14, 2018

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР