В супермаркетите в Уелс забраниха продажбата на редица стоки, които

...
В супермаркетите в Уелс забраниха продажбата на редица стоки, които
Коментари Харесай

Забраниха продажбата на зимни дрехи, не било време „да се обикаля по магазините”

В супермаркетите в Уелс не разрешиха продажбата на редица артикули, които не попадат в рубрика „ от първа необходимост”. Към тях спадат принадлежностите за почистване, зимните облекла, електрониката и детските облекла. Това решение провокира неодобрение измежду локалните поданици, написа таблоидът „ Сън”, представен от БГНЕС.

Съгласно настоящите нови правила, свързани с ограничение разпространяването на ковид, в Уелс бяха закрити развлекателните заведения и магазините, в които не се продават артикули от първа нужда. Закрити бяха даже местата за търговия на едро със артикули, които са отвън тази категория.

„ Сега не е време да се обикаля по магазините и да се търсят неща, които не са от първа необходимост”, съобщи първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд. На жителите, обаче, сходни правила им наподобяват прекомерни. „ Добре пристигнали в Уелс – единственото място, където в разгара на пандемията почистващите средства се считат за несъществена покупка”, написа в обществените мрежи недоволна стопанка. Други се оплакват, че са лишени от опцията да си купят нова книга, чайник или моп, тъй като остарелият към този момент се е счупил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР